Paris - Fotografii la scară mare ale exponatelor expoziţiei dedicate lui Tutankhamon, expuse la Gare du Nord

La Gare du Nord din Paris, milioane de utilizatori zilnici ai căilor ferate franceze vor putea descoperi comoara lui Tutankhamon prin intermediul unor fotografii gigantice, dacă nu vor avea timp să viziteze expoziţia 'Toutânkhamon - Le Trésor du Pharaon' de la Grande Halle de la La Villette, din apropiere, notează AFP miercuri.

Această 'expoziţie a anului' la Paris, prezentând 150 de artefacte împrumutate de la Muzeul Egiptean din Cairo, excavate din mormântul tânărului faraon în 1922, este deja un mare succes, cu peste 800.000 de bilete achiziţionate de la deschiderea sa pe 23 martie. Pentru a evita cozile lungi, trebuie să rezervaţi însă în avans vizita.

De aici, ideea extinderii expunerii expoziţiei prin intermediul unor fotografii care reproduc la scară mare principale exponate prezentate în La Villette. Expoziţia de fotografii din Gare du Nord - tranzitată de trenurile Thalys (cu destinaţia Belgia, Germania şi Olanda) şi Eurostar (Londra), va continua până la jumătatea lunii august.

'Instituţiile culturale vin la noi, suntem chiar copleşiţi de cereri, deoarece rolul nostru de actor esenţial în spaţiul public francez este recunoscut', a indicat Sylvain Bailly, director pentru afaceri culturale la SNCF Gares et Connexions, precizând că printre actorii culturali care le-au formulat astfel de solicitări figurează Festivalul de benzi desenate de la Angouleme sau Centrul Pompidou.

La mijlocul lunii iulie, în Gare de Strasbourg (est), vor fi expuse desene ale 12 refugiate din Siria, în cadrul unei expoziţii realizate în parteneriat cu Uniunea Europeană (UE) şi Programul Alimentar Mondial (PAM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel