Pappardelle porcini. Rețeta senzațională

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maria Bortolotto)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maria Bortolotto)

Dacă vrei să încerci o un preparat senzațional, poți încerca această rețetă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

150 g pappardelle
200 g ciuperci brune-porcini
70 g șunculiță 
100 ml smântâna pentru gătit
1 ceapă mică roşie
1/2 legătură pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
2 linguri parmezan ras
câteva seminţe de pin

Cum se prepară

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scot din apă şi se trec printr-un jet de apă. Se spală şi se curăţă ciupercile brune, după care lse taie feliuţe. Șunculița se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pun cele 2 linguri de ulei de măsline, se călește uşor de tot ceapa roşie, după care se adaugă şi șunculița, potrivit bucataras.ro. După un minut, urmează şi ciupercile tăiate feliuţe. Se mai lasă câteva minute pe foc să se călească toate, după care se sting cu smântâna lichidă. Se potrivește de sare şi piper, după care se adaugă  pastele. La sfârşit de tot, se adaugă pătrunjelul tocat. Se mai lasă un minut să se îmbine aromele, după care se transferă pastele pe o farfurie. Se presară deasupra parmezanul ras şi seminţele de pin.

BONUS: Salată de paste cu ton și legume

Ingrediente

400 g de paste
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 fire de ceapă verde (sau ceapă uscată)
150 de grame de roşii cherry sau 1 roşie mai mare
1 mână de pătrunjel
2 linguri de porumb
oţet balsamic sau oţet alb sau zeamă de lămâie
sare
piper
320 de grame de ton
50-100 de grame de măsline

Cum se prepară

Când fierbe apa, punem pastele la fiert. Timpul de fierbere îl găsim pe ambalajul pastelor. Este bine să citim întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tăiem legumele. Verificăm dacă pastele sunt fierte. Le scoatem, le scurgem bine, apoi le răsturnăm în castron, potrivit pofta-buna.com. Puteţi clăti pastele la jet de apă rece, sau să le lăsaţi puţin la răcit. 

Puteţi scurge uleiul de la conserva de ton. Dacă folosiţi ton în suc propriu, puteţi adăuga 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui. În loc de ton conserva se pot folosi: peşte afumat sau marinat sau orice altă conservă de peşte în ulei. Adăugăm o parte din ton şi amestecăm uşor, apoi adăugăm porumbul, măslinele, sare, piper, verdeaţă, şi iar amestecăm totul uşor, de jos în sus. Punem apoi restul legumelor pe care le-am pregătit.

Stropim şi cu puţin oţet balsamic, apoi amestecăm totul. Gustăm acum şi potrivim de sare, piper, oţet.  Adăugăm şi restul de ton şi amestecăm din nou. Se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel