OUG 14. Decizia lui Traian Băsescu

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că parlamentarii PMP vor vota legea de adoptare a ordonanței de urgență care abrogă OUG 13.

"Noi vom vota pentru abrogarea ordonanței 13 și pentru aprobarea prin lege a ordonanței 14", a afirmat Băsescu, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.

El a arătat că Parlamentul trebuie să pună în acord Codurile penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale care au constatat neconstituționalitatea unor articole.

"Sunt circa 55 de hotărâri ale Curții Constituționale care constată neconstituționalitatea unor articole sau a unor formulări din articole din Codul penal și Codul de procedură penală. Deci trebuie puse în acord codurile cu deciziile CCR. Este directiva 343 a UE care are termen de implementare în legislația națională 1 aprilie 2018. Acea directivă implică modificarea a cel puțin 10 articole din Codul penal, nu din Codul de procedură penal. Deci avem obligații legale de a ne așeza la masă și a revizui anumite articole din Codul penal", a afirmat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc dezbateri cu privire la acest subiect și la Palatul Cotroceni, liderul PMP a spus că este treaba Parlamentului și poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, "dar nu mai este cazul".

"E treaba Parlamentului, nu ne mai băgăm toți în treaba celuilalt. Discuțiile cu privire la revizuirea articolelor neconstituționale din Codul penal trebuie să aibă loc la Parlament. (...) Orice neconstituționalitate trebuie reparată de Parlament. Asta scrie în Constituție. Sigur, poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, dar nu mai este cazul unor astfel de intervenții", a răspuns Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel