Ouă în sos de roșii și chorizo? Ar fi bine să nu refuzi așa ceva. Nu știi ce pierzi! Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
1 kg roșii bine coapte
1 ceapă
2 căței usturoi mari
100 gr chorizo picant (sau cârnati ungurești picanti cu paprika)
1 linguriță boia afumată
2 lingurițe ras el hanout
2 linguri ulei
3-6 ouă
iaurt grecesc
pătrunjel
sare
Cum se prepară
Roșiile se taie în două şi se dau pe răzătoare până rămâneţi în mână doar cu coaja. Se încinge uleiul într-o tigaie largă (cca 26 cm). Se adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie bine de tot. Se adaugă chorizo (tăiat felii subţiri) şi se căleşte totul încă 2-3 minute, cât să-şi lase cârnaţii grăsimea. Se adaugă usturoiul şi se căleşte încă 30 secunde.
Se adaugă boiaua afumată, ras el hanout, roşiile şi sare. Se aduce la fierbere. Se dă focul la mediu spre mic şi se fierbe cam 25 minute, până sosul scade şi grăsimea se adună pe margini. Nu lăsaţi sosul să scadă prea mult, să devină uscat. La final, gustaţi sosul de sare, scrie e-retete.ro. În acest moment, vă puteţi opri şi continuaţi cu pasul următor doar când doriţi să serviţi mâncarea. Sosul se poate păstra şi la frigider mai mult timp. Înainte de a continua cu pasul următor, doar reîncălziţi sosul.
Socotiţi 1 sau 2 ouă de persoană. Spargeţi ouăle în sos. Puneţi capacul pe tigaie şi lăsaţi să fiarbă timp de aprox 5 minute (pentru ouă moi, doar cu albuşul făcut) şi 7 minute (pentru ouă mai tari).
Servire: puneţi în fiecare farfurie câte o lingură cu vârf de iaurt grecesc şi întindeţi-l cu dosul lingurii pe fundul farfuriei. Presaraţi pătrunjel tocat. Puneţi deasupra lui cât sos doriţi (aveţi grijă să luaţi şi cârnaţi) şi deasupra aşezaţi 1 sau 2 ouă. Presăraţi iar cu pătrunjel tocat. Se serveşte cu pâine prăjită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu