Ostropel de pui. Rețeta simplă din copilărie

Sursa foto: Facebook Costi Diculescu
Sursa foto: Facebook Costi Diculescu

Ostropelul de pui este nelipsit din meniul românilor. Este un preparat ușor de pregătit și foarte gustos. Iată rețeta...

Ingrediente

1 kg de carne de pui
500 g de suc de roşii gros
2-3 căţei de usturoi
1 ceapă tăiată cubuleţe (200 g de ceapă)
1 morcov mic dat pe răzătoare
1 lingură de făină albă
30-40 ml de ulei
sare
cimbru
piper
1 frunză de dafin
apă

Vezi și: Rețeta de dorada la cuptor. Se prepară ușor, iar gustul este excelent!

Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate. Rețeta este simplă

Cum se prepară

Pregătim carnea pentru ostropelul de pui. Turnăm uleiul într-o tigaie sau într-o cratiţă cu gura largă. Când uleiul s-a încins, adăugăm bucăţile de pui. Le întoarcem şi pe partea cealaltă - nu vrem să prăjim carnea, ci doar cât se albeşte şi se rumeneşte extrem de uşor, scrie pofta-buna.com. Adăugăm apă, cât să acopere carnea şi lăsăm să fiarbă, la foc mic. Vom aduna spuma care se formează deasupra. Adăugăm apoi morcovul şi ceapa, mai amestecăm puţin. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă.

Dacă folosiţi pui din comerţ, în 30 de minute carnea este deja fiartă. Dacă este pasăre de ţară, va dura mai mult, depinde cât de bătrână este pasărea. Când carnea este fiartă, adăugăm sucul de roşii, frunza de dafin, 2 linguriţe cu vârf de sare, 1 linguriţă cu vârf de cimbru, 1 linguriţă rasă de piper. Amestecăm puţin şi lăsam totul să fiarbă foarte bine. Probăm carnea, să vedem cât de bine este fiartă.

Peste făină adăugăm puţină apă, amestecăm folosind o furculiţă, apoi răsturnăm în tigaie. Mişcăm tigaia, ca să se împrăştie sosul de făină peste tot, iar acum adăugăm şi usturoiul. Scoatem frunza de dafin, pentru că, dacă o lăsăm, sosul va deveni amar. Gustăm sosul şi vedem dacă mai este nevoie de piper, sare, cimbru sau usturoi. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm. Puteţi adăuga şi puţină boia de ardei dulce sau iute, după gust.

Ostropelul de pui este un preparat delicios, des pregătit de mamele noastre în copilărie. Alături de o porție de piure și murături, poate reprezenta o fel de mâncare perfect pentru o cină în familie sau cu prietenii.

Vezi și: Papanași delicioși cu smântână și dulceață. Rețeta este foarte simplă!

Jarcovia, rețeta lipovenească senzațională. Cum se prepară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel