Osiceanu vă propune un deliciu culinar: Tagliatelle pline de savoare / foto

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un deliciu culinar: Tagliatelle pline de savoare.

„1. Tagliatelle cu ou 


2. 7-8 roșii cherry 


3. Un ardei, nu prea iute, tăiat rondele


4. 3-4 căței de usturoi tăiați rondele 


5. Un pumn de măsline


6. O linguriță de capere 


7. Mărar și pătrunjel tocate


8. Mirodenii după gust și preferințe (piper negru, curry etc)


9. Un pahar plin de vin roșu mierlit sau Cabernet 


10. Câteva cozi de ciuperci mari taiate pe lung în 4


11. Câteva bucăți de somon crud și ușor afumat taiate bucăți potrivit de mari 


12. Câteva feliuțe subțiri de cașcaval 


13. Cremă de Camembert 


14. Voie bună din belșug 

Și acum, întâi de toate, îl punem pe Pavarotti să ne încânte un pic cu una din ariile lui celebre în timp ce fierbem tagliatellele. Apoi începem să tragem la tigaie: întâi roșioarele înțepate cu furculița. Trântim peste ciupercile și usturoiul. Punem somonul și măslinele peste toate de mai sus și amestecăm ușor.

După două minute, punem vinul și caperele, amestecând ușor și completând sosul format cu ceva apă în care au fiert tagliatellele. Punem piper, curry și un pic de busuioc în sosul format.

Separat amestecăm cu tagliatellele, scoase într-un castron, câteva feliuțe de cașcaval și câteva lingurițe de cremă de Camembert. Turnăm peste tagliatellele noastre conținutul tigăii fierbinți, amestecăm ușor și punem deasupra restul feliuțelor de cașcaval și crema de Camembert rămasă. Punem castronul patru minute la cuptor și când îl scoatem, presăram verdeața proaspătă”, a spus Cezar Osiceanu pentru DC News.

2. -imagine fara descriere- (2-_95760100.jpg)

3. -imagine fara descriere- (3----_99729000.jpg)

4. -imagine fara descriere- (4----_28983800.jpg)

5. -imagine fara descriere- (5----_18570200.jpg)

VEZI ȘI: Când devin dulciurile și cartofii prăjiți un pericol. Prof. Dr. Cătălina Poiană, semnal de alarmă / video

Prof. Dr. Cătălina Poiană a atras atenția cu privire la dulciurile preferate ale copiilor și nu numai.

„Din păcate, sedentarismul începe să fie o problemă nu doar la adult, ci și la copil”, a spus Cătălina Poiană,  medic primar endocrinolog la Institutul Parhon din București.

„Nu m-aș teme de grișul cu lapte, m-aș teme mult mai tare de alte tipuri de dulciuri, de snacks-urile și toate gustările care se iau între mese, acea ciuguleală permanentă, cartofii prăjiți. De multe ori, copiii mănâncă astfel de snacks-uri când lucrează la calculator sau se uită la televizor. Deci această ronțăială permanentă dintre mese mă îngrijorează mult mai tare, alături de o serie întreagă de alte dulciuri concentrate și alimente procesate”, a subliniat Cătălina Poiană.

Cătălina Poiană explică de ce e o greșeală uriașă dacă ești la dietă, însă nu faci sport în același timp  

Prof. Dr. Cătălina Poiană a explicat de ce este o greșeală dacă ești la dietă, însă nu faci și exerciții fizice.

Întrebată dacă există un aparat care măsoară obezitatea, prof. dr. Cătălina Poiană a oferit următorul răspuns: „Sunt multe elemente pe care le evaluăm în ceea ce privește obezitatea. De la simplul indice de masă corporală, care se calculează plecând de la înălțime și greutate, sunt și o serie de date antropometrice care ne interesează, cum ar fi circumferința taliei. De ce vă spun acest lucru? Pentru că sunt unele elemente pe care le luăm în discuție în ceea ce privește sindromul metabolic, unul care se corelează cu un risc crescut de boală cardiovasculară. De ce circumferința taliei? Pentru că aceasta este o măsură indirectă a adipozității abdominale și a adipozității viscerale, cea care se asociază cu rezistența la insulină și risc de boală cardiovasculară.”

„Deci putem să folosim și o serie întreagă de tehnici prin care putem să facem o analiză de masă corporală, ca să vedem exact procentul de adipozitate, și să monitorizăm la acești pacienți, în momentul în care se realizează, scăderea în greutate, procentul pe care îl pierd atât din apă, cât și din masa adipoasă, din masa grasă”, a explicat Cătălina Poiană.

„De ce subliniez în permanență necesitatea exercițiului fizic? Pentru că masa musculară este unul dintre elementele care trebuie prezervate și acest lucru nu se poate face în contextul în care exercițiul fizic nu reprezintă o parte integrantă a acestui program complex căruia trebuie să i se supună un pacient cu un exces ponderal", a spus Cătălina Poiană.

„Pentru a asigura o compoziție corporală echilibrată, cu o creștere a masei musculare, cu o creștere a masei slabe, în dauna masei grase, automat la dietă trebuie să mergem în permanență și cu exercițiul fizic. Acest lucru este important nu doar pentru controlul greutății, cât și pentru prevenția multora dintre bolile cronice, cum sunt cele din sfera cardiovasculară, precum diabetul sau osteoporoza, unde exercițiul fizic este o condiție importantă”, a mai explicat Cătălina Poiană în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel