OSCAR 2016. Lucruri pe care nu le știai despre festivitatea decernării premiilor

Acordarea premiilor anuale ale Academiei Americane de Film este transmisă în 225 dețări anul acesta, evenimentul fiind unul dintre cele mai urmărite evenimente ale planetei. Interesul pe care îl stârnește ceremonia se leagă nu numai de suspansul unei competiții între mari vedete, dar și de aspectele inedite care înconjoară acest eveniment, îmbrăcând uneori forma unor „curiozități", potrivit Digi 24.

Premii "false" înainte de ceremonia oficială

Înainte de gala premiilor Oscar au loc repetiţii în care celebrităţile care prezintă premiile exersează discursurile pe care le au de susţinut, anunţă câştigători fictivi şi înmânează premiile. Pentru repetiţii, există cinci seturi de plicuri de recuzită cu numele fiecărui nominalizat. Și pentru că există plicuri „false" sunt şi statuete „false". Este o întreagă regie cu actori care trebuie să-şi înveţe rolul foarte bine.

Covorul roşu

Dolby Theatre din Los Angeles este locul care găzduieşte gala premiilor Oscar. Sunt 3.400 de oameni care asistă la ceremonie. Toţi cei 3.400 de oameni merg pe covorul roşu, care are 152,4 metri lungime, adică mai mult decât cel de la Globurile de Aur, care se întinde pe 133,1 metri.

Covorul roşu este flancat de doi stâlpi pe care sunt scrise numele fiecărui câştigător la categoria Cel mai bun film de la prima ediţie a Oscarurilor şi până în prezent. Există spaţiu pentru a se adăuga nume până în anul 2071.

Angajaţi să fie spectatori

Academia angajează oameni ca să ocupe locurile din sală. Astfel, organizatorii se asigură că sala este plină indiferent de unghiul din care este filmată. 

[citeste si]

Oricine nu respectă regulile riscă două lucruri: să-şi piardă locul de muncă (dacă lucrează la PricewaterhouseCoopers) sau persoana care i-a ajutat din interiorul Academiei să-şi piardă jobul.

Niciunul dintre spectatorii „angajaţi" nu este recompensat pentru „munca prestată".

Există un plan de rezervă în cazul în care este anunţat un câştigător greşit

Angajaţii de la PricewaterhouseCoopers nu sunt doar singurii care cunosc lista câştigătorilor înainte de ceremonia oficială, pentru că ei sunt cei care numără voturile, ci sunt şi cei care memorează numele tuturor câştigătorilor de la cele 24 de categorii. În cazul în care o persoană este greşit anunţată drept câştigătoare, ei sunt singurele persoane autorizate să vină pe scenă şi să întrerupă show-ul, pentru a repara eroarea. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, niciodată până acum în istoria Oscarurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel