Orezul va fi gustos și parfumat. Ce condimente trebuie să folosești pentru o mâncare de cinci stele

Orezul va fi gustos și parfumat. Ce condimente trebuie să folosești pentru o mâncare de cinci stele. Sursa foto: freepik.com
Orezul va fi gustos și parfumat. Ce condimente trebuie să folosești pentru o mâncare de cinci stele. Sursa foto: freepik.com

Multe gospodine gătesc orezul fără condimente, crezând că această garnitură arată grozav fără aditivi.

Cu toate acestea, gustul orezului este destul de neutru. Nu are nuanțe pronunțate, ceea ce îi poate dezamăgi pe gurmanzii obișnuiți cu mâncarea fină.

În acest caz, are sens să transformi o garnitură obișnuită de orez cu ajutorul condimentelor. Bucătarii au împărtășit secretele.

Care sunt cele mai bune condimente pentru orez?

Şofran. În multe tradiții culinare (în special estice) această combinație este considerată clasică. Șofranul și orezul creează un duet uluitor, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Șofranul este considerat un aditiv scump, dar trebuie să adăugați foarte puțin la orez.

Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză

Asafoetida. Mulți oameni care gustă pentru prima dată asafoetida sunt încântați de ea, deoarece face orice fel de mâncare mai aromată și picantă. Asafoetida sau Hingul este o rășină cu un miros foarte puternic și intens. La gust seamănă cu usturoiul, dar nu lasă un gust neplăcut în gură, ca acesta. Acest condiment este folosit pe larg în bucătăria indiană, în special la mâncărurile ce conțin linte, năut sau fasole.

Ghimbir. Orezul de potrivește bine cu acest condiment, așa că poți adăuga puțin ghimbir pudră atunci când gătești orez. 

Pui la cuptor, umplut cu fructe uscate, o mâncare populară din bucătăria poloneză

Busuioc. Puțini oameni știu că busuiocul poate transforma orezul. În locul garniturii obișnuite, vei obține un fel de mâncare ca la restaurantele de cinci stele. Cert este că busuiocul oferă nu doar o aromă interesantă, ci și o nuanță magică de gust.

Curry. Acest adaos la orez este considerat  clasic, mai ales dacă vorbim de bucătăria indiană. Un buchet de condimente ajută la îmbunătățirea gustului garniturii, făcându-l strălucitor și extraordinar.

 

Vezi și: Orez cu nucă de cocos și migdale pentru o cină specială

 

Iubitorii bucătăriei Orientului Mijlociu vor adora acest pilaf aromat cu nucă de cocos și migdale.  Acest orez nu este la fel de picant ca pilaful în stil indian cu cardamom, scorțișoară, cuișoare, fenicul și turmeric și nu este la fel de picant ca orezul în stil mexican cu pastă de roșii, chimen și chili.

Pilaful cu nucă de cocos și migdale este ușor, fraged și versatil.  

Ingrediente:

orez fiert - 375 grame,

unt - 45 grame,

supă de pui - 600 ml,

lapte de nucă de cocos - 125 ml,

migdale - 125 grame,

nucă de cocos - 80 grame,

țelină - 150 grame,

pătrunjel - 10 grame,

ceapă verde - 10 grame,

sare după gust.

 

Modul de preparare

Spală bine orezul. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă orezul, sarea și se prăjește până când orezul devine  auriu. Transferă orezul într-o tavă de copt unsă cu unt. 

Ouă cu usturoi, o rețetă fantastic de bună din Orientul Mijlociu

Se toarnă bulionul și laptele de cocos într-o cratiță și se aduc la fierbere. Toarnă acest lichid peste orez. Coace orezul în cuptorul încălzit la 190°C, timp de 20 de minute.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel