Oră obligatorie de sport pe zi. Reacție din Ministerul Educației-exclusiv

O oră obligatorie de sport pe zi nu se va putea introduce prea curând în școlile din România. Motive sunt destule: nu sunt suficienți profesori, nu sunt suficiente ore, nu există bază materială.

Pe lângă acest subiect, mai există o problemă: scutirile medicale care se dau pe bandă rulantă. Există cazuri în care copii sănătoși nu au făcut sport 12 ani pentru că au reușit să se ascundă în spatele unei scutiri medicale.

Gabriel Ispas, reprezentantul Ministerului Educației, invitat la DC News, a vorbit despre acest subiect.

"Cei care acordă scutiri sunt medicii, nu suntem noi (n.r.-reprezentanții Ministerului Educației). Am sesizat această probleme Ministerului Sănătății în diverse dezbateri. În același timp, noi – ca Minister al Educației – am făcut foarte multe protocoale cu federațiile de specialitate. Avem acum un protocol cu Federația de Tenis. Îi învățăm pe copii să joace tenis. Avem un procotol cu Federația de Șah în special pentru cei care spun că nu pot să facă mișcare fizică. Pe cuvânt de onoare că nu înțeleg cum un medic poate să dea o scutire atâta timp cât eu ofer alternativa șahului."

"Nu sunt suficienți profesori, nu sunt suficiente ore, nu avem bază materială pentru așa ceva", a mai spus Gabriel Ispas.

Răspunsul poate fi găsit începând cu minutul 01:17

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel