Oră de programare la Cotroceni. Imagini superbe cu oaspeții lui Iohannis

Elena Badea / 04 dec 2015 / 16:13 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, alături de 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, la o oră de programare, în cadrul campaniei Hour of Code 2015, organizată la Palatul Cotroceni.

"Prin organizarea acestui eveniment şi susţinerea campaniei Hour of Code 2015, preşedintele României doreşte să readucă în atenţia opiniei publice importanţa competenţelor digitale şi a investiţiei în dezvoltarea abilităţilor de programare ale copiilor, dar şi ale adulţilor, în procesul de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Tutorialele urmate de copiii prezenţi astăzi, la Palatul Cotroceni, sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org. Acestea demonstrează că programarea reprezintă o îmbinare între logică şi matematică, între muncă şi perseverenţă, fiind accesibilă chiar şi la vârste mici. Performanţa României în domeniul IT a dovedit fără echivoc nevoia de a stimula talentul nativ în acest domeniu în ţara noastră.

Hour of Code România este un eveniment organizat de Asociația ADFABER, care, în 2014, a reușit să implice peste 400.000 de români în activități de programare", a precizat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

 

Am participat astăzi, alături de un grup de 23 de copii, la o oră de programare, în cadrul campaniei Hour of Code 2015. Am fost bucuros să văd că programarea poate fi accesibilă chiar şi la vârste mici. Le doresc mult succes viitorilor programatori!

Posted by Klaus Iohannis on Friday, 4 December 2015

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27