”Ora de educație rutieră”. Întrebări și răspunsuri SAVUROASE ale copiilor

După o lună de “Ora de educaţie rutieră” prin 60 de şcoli din Bucureşti, 10000 de elevi au învăţat care sunt cele mai importante reguli de circulaţie, care este rolul poliţiei şi când să se adreseze organelor de specialitate.

Pe parcursul celor 4 săptămâni, studenţi ai Facultăţii de Psihologie şi ai Facultăţii de Jurnalism, împreună cu un agent de poliţie, plus învăţătorul clasei, au format echipe interactive spre încântarea celor mici.

Curiozităţilor elevilor de clasa a III-a au fost care de care mai amuzante şi mai interesante. Aceștia nu au ezitat să își satisfacă curiozitățile și i-au luat la întrebări pe oamenii legii: “Domnule poliţist, ce salariu aveţi”?, “Dacă intră un hoţ în casă, până veniţi dumneavoastră, putem să-i dăm cu bâta în cap?”, au fost câteva dintre întrebări.

Alte întrebări interesante puse de cei mici au fost: ”De ce nu există câte un polițist în fiecare intersecție?”, ”De ce există culoarea galben şi de ce nu se găseşte la fiecare semafor?”, “Lucrați 24 de ore din 24?”, “Unde vă este pistolul?”, “Pot să depășesc limita de viteză fără să-mi ia permisul?”.

La întrebarea “Cine este super eroul din viaţa voastră?”, copiii au răspuns: ”Poliţia, Salvarea şi mama mea” sau “Justin Bieber este super erou”.

O fetiță curajoasă s-a ridicat la un moment dat în picioare și a împărtășit cu toți cei prezenți un sfat prețios: “Nu este indicat să luăm jucăriile cu noi în autobuz, fiindcă este vina noastră dacă le pierdem”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel