Fiecare popor prepară diferit omleta. Versiunea italiană a omletei, frittata, are un renume mondial.
Această rețetă implică utilizarea unei umpluturi, în urma căreia omleta devine ca o plăcintă. Omleta va fi luxuriantă și satisfăcătoare și le va plăcea chiar și gurmanzilor.
Frittata diferă de omleta tradițională prin faptul că se gătește în cuptor și nu este prăjită într-o tigaie. Felul de mâncare va fi mai puțin gras și va fi mai sănătos.
Pentru a face o omletă italiană, veți avea nevoie de:
4 ouă;
40 grame de unt;
20 ml ulei vegetal;
sare și piper după gust;
o roșie;
un ardei gras;
un cățel de usturoi;
100 grame de cașcaval;
verdeață.
Mai întâi trebuie să pregătiți legumele. Tăiați roșia și ardeiul gras în pătrate sau felii mici, tocați usturoiul cu un cuțit. Legumele se prăjesc în ulei vegetal. Este mai bine să alegeți ulei de măsline.
Prăjește pastele înainte de a le găti: trucul care va îmbunătăți preparatele
Într-un recipient, trebuie să bateți ouăle cu sare și condimentele preferate după gust, precum și verdeață tocată. Se rade cașcavalul prin răzătoarea grosieră. Amestecul de ouă și cașcaval se toarnă peste legume și se amestecă.
Luați o tigaie termorezistentă și ungeți-o cu unt, inclusiv părțile laterale. Așezați legumele, răspândindu-le uniform pe suprafața tăvii cu o spatulă. Deasupra, se toarnă amestecul de ouă și cașcaval.
Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească
Omleta italiană se coace în cuptor la 200 de grade. Sunt suficiente 10 minute și omleta e gata. Această frittată se asortează perfect cu pâinea de secară. Poftă bună!
Nu este chiar atât de simplu să prepari o omletă, deoarece trebuie să respecți anumite tehnici pentru a obține o textură cremoasă, moale și delicioasă! Adăugând un ingredient neașteptat, îți vei putea perfecționa rețeta.
Cele mai sănătoase salate de iarnă: 2 rețete super delicioase
În primul rând, omleta perfectă trebuie să fie moale și apetisantă. Trebuie să te asiguri să ouăle din omletă nu s-au uscat prea tare, dar nici să fie prea moi. Din fericire, există un ingredient care poate face toată diferența.
Pentru a da mai multă aromă omletei, ouăle trebuie bătute bine și amestecate cu o lingură de maioneză. Acest ingredient va da omletei un gust deosebit. Integrând maioneza în omletă, vei fi surprins de rezultat.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
4 ouă,
1 lingura de apă,
1 linguriță unt,
1 lingură de maioneză,
sare și piper după gust.
Bate ouăle cu maioneza și apa într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie și adaugă amestecul pregătit. Gătește omleta la foc mic, amestecând până când ouăle se înmoaie și sunt ușor umede.
O lingură de maioneză conține 100 de calorii, deci trebuie consumată cu moderație. În schimb, poți folosi o maioneză, făcută în casă.
Pregătirea omletei necesită o gătire lentă. În loc să gătești ouăle pe o tigaie preîncălzită, alege bain-marie. Pune apă într-o cratiță pe care o vei încălzi câteva minute. Așează, apoi, bolul cu ouă pe oala cu apă și redu focul. Această tehnică de preparare a omletei poate dura aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, omleta va avea o textură excelentă.
Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă
Pentru a te bucura de o omletă apetisantă, poți adăuga brânză, arpagic sau legume de sezon. După cum ai văzut, un singur ingredient este suficient pentru a obține o omletă delicioasă. Nu ezita să testezi aceste sfaturi pentru a reuși, de fiecare fată, să prepari o omletă gustoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu