Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval. Rețeta savuroasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Vrei un mic dejun delicios, care se poate prepara foarte ușor? Iată rețeta de omletă împăturită cu șuncă și cașcaval.

Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

3 ouă
1 linguriţă amestec de verdeţuri
2 linguri de unt
1 linguriţă apă
3 linguri caşcaval ras
50 g şuncă
sare

Cum se prepară

Bate ouăle cu verdeţurile (tarhon şi pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust şi o linguriţă de apă, potrivit retetepractice.ro. Încinge o tigaie şi topeşte cealaltă lingură de unt în ea. Pune compoziţia de unt în tigaie şi roteşte-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omleta începe să se închege. Presară şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei şi suprapune o jumătate peste cealaltă. Deasupra preparatului împăturit presară încă puţin caşcaval şi lasă omleta până când caşcavalul se topeşte. Serveşte omleta cu roşii cherry alături.

Opţional, poţi împacheta omleta în stilul celei franţuzeşti: ridică pe rând marginile omletei şi adu-le către centru. Serveşte omleta cu îmbinarea în jos, pentru o prezentare mai elegantă.

Omletă țărănească în lipie

Ingrediente

5 ouă
150 g brânză de burduf
1/2 ardei roşu
150 g jambon
1 ceapă verde
sare şi piper
2 lipii
unt
salată
ridichi
roşii
rucolq
baby spanac
ulei de măsline
măsline
sare

Cum se prepară

Jambonul şi legumele se toacă mărunt. Se bat ouăle împreună cu condimentele şi brânza de burduf, potrivit cookingathome.ro. Se încinge o tigaie antiaderentă, se unge cu puţin unt şi se pun la gătit jambonul şi legumele, pentru câteva minute. Apoi se toarnă ouăle şi brânză. Se lasa 2 minute, până prinde o crustă la bază, după care se aşează o lipie, pe toată suprafaţa. Se mai lasa 1 minut, după care se răstoarnă pe partea cu lipia, pe o farfurie mai mare. Se aşează şi cealaltă lipie şi se pune din nou la tigaie. Se mai lasa 2-3 minute, până se rumeneşte lipia. Se taie triunghiuri şi se serveşte alături de salată!

Omletă cu cartofi dulci

Ingrediente

6 ouă
2 linguri ulei
1 lingură cu vârf brânză moale (ricotta, brânză de capră, brie)
sare, piper negru

4 cartofi dulci
3 fire ceapă verde
1 lingura ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Pregătiţi prima dată cartofii dulci. Se curăţă cu aparatul de curăţat legume şi apoi se taie rondele groase de un deget. Se presară cu sare şi piper negru şi apoi se adaugă uleiul. Se amestecă. Se pun cartofii într-o tavă termorezistentă în care să încapă unii lângă alţii, putând fi uşor suprapuşi, scrie e-retete.ro. Se coc la 180 C timp de 45 minute. După acest timp, se verifică unul să fie complet făcut, adică cremos în interior. Se scoate tava din cuptor şi se adaugă ceapă verde tăiată rondele. Se amestecă.

Cartofii se pot pregăti astfel şi cu 1-2 zile înainte.Se vor păstra la frigider până e nevoie de ei. Din această cantitate de cartofi dulci copţi veţi putea face 3 omlete mari (din 6 ou fiecare). Când doriţi să preparaţi omleta, puneţi uleiul într-o tigaie de aprox 26 cm. Aşezaţi pe fundul ei rondele de cartofi dulci (1/3 din cartofii dulci copţi mai sus). Aveţi grijă să luaţi şi ceapa verde. Încingeţi uşor tigaia cu cartofi, pe foc mic.

Până se încinge tigaia, bateţi bine 6 ouă cu sare şi piper negru. Când uleiul din tigaie sfârâie turnaţi ouăle. Așteptați câteva secunde să vedeţi că omleta se încheagă pe margini şi imediat mutaţi tigaia în cuptor la 190 C timp de 10-13 minute (verificaţi după 10 minute să fie închegată deasupra). Răsturnaţi omleta pe o farfurie largă. Decoraţi cu bucăţele de brânză moale, puţină ceapă verde de pe cartofii copţi, râşniţi piper negru, presăraţi fulgi de chili, dacă doriţi să fie puţin picantă, şi picuraţi 2 linguriţe ulei măsline deasupra. E bună caldă sau la temperatura camerei.

Această reţetă se poate face şi sub formă de omletă normală, pe plită. Se bat ouăle şi se prăjeşte omleta în uleiul încins până e cam 80% făcută. Abia atunci se adaugă cartofii dulci copţi cu ceapă verde (îi tăiaţi în bucăţele mai mici de data asta, nu lăsaţi rondelele întregi) şi se amestecă pe final că să se prindă cartofii de omletă. Lângă, aşezaţi puţină brânză moale sau puteţi rade parmezan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel