O rețetă rapidă în 5 pași pentru a face fondantul perfect acasă

Fondantul este o componentă esențială pentru înfrumusețarea prăjiturilor. Este moale și neted și poate avea orice aromă sau formă. 

Fondantul este esențial pentru majoritatea deserturilor, în special pentru tort. Trebuie să fie neted și trebuie să aibă textura potrivită pentru a înfrumuseța rețeta. Deși se găsește în magazine, aroma și textura unui fondant făcut acasă nu au grad de comparație. 

Un fondant tradițional se face de obicei cu apă, zahăr și sirop de porumb, dar pot exista multe soiuri care pot include diferite arome. Iată cum să faci un fondant moale și neted acasă, în doar 5 pași. 

Pasul 1

Combină 2 căni de zahăr, ½ cană de apă și 2 linguri de sirop de porumb într-o tigaie și gătește la foc mediu. Gătește până se dizolvă zahărul, apoi acoperă tigaia și lasă siropul de zahăr să fiarbă timp de 2 până la 3 minute.

Pasul 2

Așază o foaie de copt pe blatul de bucătărie și presară puțină apă peste ea. Toarnă siropul de zahăr pe foaie. Lasă-l să se odihnească până se răcește puțin. Ia o spatulă și răzuiește siropul pentru a-l aduce în mijlocul foii.

Pasul 3

Umezește o spatulă de lemn și amestecă siropul de zahăr timp de 8-10 minute, până când începe să arate cremos.

Pasul 4

Udă-ți mâinile cu apă și frământă aluatul bine, până când devine moale și neted. Acum poți topi fondantul și îl poți turna în cupe cu bomboane. Odată ce se întărește, îl poți servi.

Pasul 5

Poți coace fondantul înfășurându-l în folie de plastic și păstrându-l într-un recipient etanș din plastic timp de 12 ore. Acest lucru va facilita rularea și modelarea fondantului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel