O celebră cântăreață își scoate la licitație o parte din bijuterii (Reuters) / Video

foto: Freepik
foto: Freepik

Interpreta celebrei melodii ''Diamonds are Forever'' din filmul cu titlu omonim din seria ''James Bond'' îşi va scoate la licitaţie o parte din bijuterii şi ceasuri, transmite Reuters. 

Este vorba despre Shirley Bassey, iar sumele încasate vor fi virate unor organizaţii de caritate alese de artistă. Cântăreaţa galeză (87 de ani) pune la vânzare peste 80 de obiecte, inclusiv piese impresionante Cartier şi Van Cleef & Arpels, în contextul unei licitaţii organizate de Sotheby's pe data de 10 octombrie la Paris.

Colecţia este eclectică şi îi pune în valoare personalitatea şi statutul de superstar, a zis Nikita Binani, directorul departamentului de bijuterii de la Sotheby's Londra.

Multe dintre piese au diamante, o temă minunată, care conectează piesele, a spus cântăreaţa colecţia extrem de variată.
Printre piesele cele mai importante se numără un colier cu diamant, estimat la o sumă între 270.000 şi 320.000 de euro, un set cu diamante şi aur de la Cartier, estimat la o sumă între 200.000 şi 250.000 de euro.

De asemenea, se va scoate la licitație un inel cu diamant galben, cu o valoare cuprinsă între 165.000 şi 200.000 de euro, dar şi un colier cu smarald şi diamant de la Van Cleef & Arpels, estimat la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 70.000 de euro.

Pentru mine, când colecţionez bijuterii este ca şi cum aş colecţiona amintiri, iar această colecţie le conţine din plin, a zis Bassey într-un comunicat de presă. Toate bijuteriile sunt pline de semnificaţii şi au o poveste de spus, fie că le-am cumpărat pentru mine sau mi-au fost dăruite.

De asemenea, printre piesele licitate, se numără un inel Van Cleef & Arpels din anii '60, acoperit de diamante de culoare albă pe care Bassey l-a primit de la Elton John, precum şi un set cu smaralde pe care şi l-a achiziționat singură după ce a cântat la Royal Variety Performance pentru prima dată în faţa reginei Elisabeta a II-a.

Unul dintre lucrurile minunate în legătură cu această colecţie este că multe din bijuteriile i-au fost dăruite sau cumpărate sau obţinute sau asociate unui anumit spectacol, a zis Binani.

Pe lângă melodia Diamonds are Forever (1971), Bassey este cunoscută pentru alte două teme muzicale din filme cu James Bond, Goldfinger (1964) şi Moonraker (1979).

Video



Piesele de rezistenţă ale colecţiei vor fi expuse la Sotheby's Londra de vineri până pe data de 29 mai. Vor fi expuse şi la Paris din 4 octombrie până în ajunul licitaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel