NUMIRE MAGISTRAŢI. Iohannis: Nu va rămâne aşa

Vineri, 24 noiembrie, Klaus Iohannis a declarat că abrogarea prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraţilor este o încercare nepotrivită.

"Este o încercare nepotrivită şi nu va rămâne aşa. (...) Am de gând să fac tot ce poate să facă preşedintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituţie", a spus şeful statului, citat de Agerpres, înainte de a participa la Summitul Parteneriatului Estic, care are loc la Bruxelles.

Comisia specială parlamentară privind legile Justiţiei a decis, joi, ca preşedintele României să nu mai poată refuza numirea judecătorilor şi procurorilor.  

Buget 2018

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă un buget pe 2018 echilibrat, sustenabil şi care poate fi pus în practică.

"Aşteptarea mea este uşor de definit. Aştept un buget echilibrat, sustenabil şi care poate fi pus în practică şi care poate fi executat. Sunt şi câteva aşteptări foarte concrete. Bunăoară, mi se pare obligatoriu să avem 2% alocat pentru Apărare, de asemenea mi se pare obligatoriu să avem o sumă suficient de mare pentru educaţie, pentru sănătate, dar sper ca, altfel ca în 2017, să avem în 2018 bani nu doar alocaţi pentru investiţii publice, ci să fie şi executate aceste investiţii", a spus şeful statului întrebat ce aşteptări are privind construcţia bugetului României pe anul viitor.

[citeste si]

Klaus Iohannis se află vineri la Bruxelles, unde participă la Summitul Parteneriatului Estic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel