Nu spăla carnea de pui înainte să o găteşti. Poate cauza chiar moartea

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Spălatul cărnii de pui înainte de gătire pare a fi una dintre cele mai mari greşeli ale bucătarilor. O echipă de specialişti explică motivul.

Potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii și al Universității de Stat din Carolina de Nord, carnea de pui nu ar trebui spălată, întrucât crește riscul de intoxicație alimentară.

Risc serios de îmbolnăvire 

Potrivit experților, carnea de pui poate fi contaminată cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens. Acestea sunt distruse în momentul în care carnea este gătită, însă dacă alegi să o speli, ele pot ajunge pe alte obiecte folosite în bucătărie, precum tocător, chiuvetă, cuțit ori alte obiecte folosite.

”Chiar și atunci când consumatorii consideră că au curățat eficient chiuveta după spălarea cărnii de pasăre, acest studiu arată că bacteriile se pot răspândi cu ușurință pe alte suprafețe și alimente”, a explicat secretarul adjunct al USDA, pentru securitatea alimentelor Mindy Brashears.

”Poate cauza boli serioase și chiar și moartea”

Același avertisment a fost lansat și de Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

"Spălatul cărnii crude de pui este o practică comună (...) Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercăm să îi facem pe aceștia să conștientizeze riscul bacteriei campylobacter (...). Campylobacter este o problema serioasă. Aceasta poate cauza boli serioase și chiar și moartea", a atras atenția expertul, conform Digi-world.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel