Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump 

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline - acest lichid înlocuiește un produs scump. Sursa - Pexels
Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline - acest lichid înlocuiește un produs scump. Sursa - Pexels

Măslinele nu lipsesc din cămara sau frigiderul nostru. Fie că sunt negre, fie că sunt verzi sau mov, măslinele sunt preferate de foarte multe persoane.

Măslinele din conservă pot fi consumate fie ca gustare separată, fie ca ingredient dintr-o rețetă delicioasă. Dar, aproape toate gospodinele aruncă saramura din borcanul cu măsline.

Însă trebuie să știți că saramura din borcanul cu măsline poate fi folosită în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape identic.

Pizza ușoară din dovlecei, gata în 10 minute. Este atât de savuroasă, încât o vei prepara în fiecare zi

Măslinele sunt îndrăgite în lumea întreagă. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți și au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii. 

Măslinele sunt foarte bogate în vitamina E și în alți antioxidanți puternici. Studiile arată că acestea sunt bune pentru inimă și pot proteja împotriva osteoporozei și a formării celulelor cancerigene.

Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență

Măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare prețioase al complexului de vitamine B (niacina, colina și acid pantotenic), scrie sfatulmedicului.ro.

Măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipației. Excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială.

Au un indice glicemic mic (15), precum în cazul legumelor crucifere, al cepei sau al ciupercilor. Această caracteristică nutrițională este importantă pentru prevenirea îngrășării, deoarece menține nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut. 

 

Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider

 

Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.

Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume.  Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.  

Ingrediente:

varză albă - 350 de grame;

morcovi - 170 de grame;

ceapă - 140 de grame;

griș - 3 linguri;

fulgi de ovăz - 3 linguri;

cartofi - 260 de grame;

sare și piper - după gust,

pesmet, 

amidon -  1 lingură;

ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

Metoda de preparare

 

Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se  lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.

Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le  în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel