Nu doar Eforie Nord șochează. Locuri din Italia și Grecia unde turiștii au fost luați prin surprindere de explozia prețurilor

foto pexels
foto pexels

97 de lei o porție de cartofi, una de cârnați și o ceafă de porc. Atât a plătit un turist în stațiunea Eforie Nord. ”Tot e mai bine ca-n Eforie Nord” vedem acum comentarii la notele de la restaurantele din Grecia. Dar nu peste tot! 

Dacă Grecia oferă specialități locale delicioase, asezonate cu peisaje mirifice și note de plată acceptabile, asta nu înseamnă că nu poate și surprinde. Și desigur, nu doar Grecia. Și-n Italia, turiștii se declară surprinși neplăcut de prețuri. 

Presa elenă scrie că proprietarul unui restaurant tip grill a oferit următoarele prețuri: 9,40 pentru un pita gyros de porc, 13,90 pentru un sandviș special cu gyros și brânză halloumi. Porțiile la farfurie, simple, de pui sau porc, ajung la 17,50 euro, existând și unele speciale cu souvlaki la 19,90 euro. Dacă mai vreți și halloumi, costul se ridică la 24,50 euro. 

În Santoni, un gyros pita costă 6,50 euro, iar o porție (la farfurie) 16 euro. 

În Paros, prețul unui sandviș (pita) este de 5,50 euro, iar la farfurie este 14 euro. 

Proprietarul unui steakhouse spune că ”oamenii sunt șocați” după ce în ultimele 10 zile prețurile la carne au crescut din nou. 

Din Italia, vine știrea despre un turist italian. Originar din Milano, el a plecat cu bicicleta într-o excursie, oprindu-se în celebra destinație Como, la o terasă din centrul orașului. Pentru o cafea, 2 sticle de apă și un pahar de suc a plătit nu mai puțin de 29 de euro. Prețul unei sticle de apă la 0,5 litri a ajuns să fie aici 8 euro. 

”5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de fructe 8 euro. Nota finală, aproape 30 euro. Nu mi-a venit să cred”, a scris el, arată presa din peninsulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel