Pentru sarmale sunt necesare frunze fierte de varză. Deci, căpățâna de varză se pune la fiert în apă cu sare, într-o cratiță mare. Ulterior, majoritatea gospodinelor aruncă această apă, dar aceasta va fi una dintre cele mai grave greșeli.
Apa în care a fiert varza nu poate fi aruncată, ci folosită pentru a prepara un alt fel de mâncare.
Apa de la sarmale este utilă pentru a pregăti un sos delicios. Nu există o rețetă exactă pentru prepararea acestui sos: fiecare gospodină își alege singură proporțiile de ingrediente.
Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde
Primul lucru pe care trebuie să-l faci faci este să păstrezi apa în care a fiert varza.
Pentru a pregăti sosul vei avea nevoie de: roșii, smântână, apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate.
Roșiile decojite se combină cu smântână. Cele două ingrediente pot fi amestecate într-un blender până când vei obține o pastă omogenă de smântână și roșii.
De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli
În această pastă trebuie să adaugi apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate după gust. Toarnă acest sos peste sarmalele puse într-un vas termorezistent. Coace sarmalele în cuptor, circa oră, la o temperatură de 180 de grade. Acest sos este incredibil de gustos, fiind potrivit și pentru chifteluțe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News