Novak Djokovic bate record după record în urma calificării în semifinalele US Open

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, s-a calificat în semifinale la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce s-a impus în trei seturi, 6-1, 6-4, 6-4, în faţa americanului Taylor Fritz (nr.9), marţi la New York.

Novak Djokovic (36 ani), care va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP începând de luni, a acces pentru 47-a oară în cariera sa în penultimul act al unei competiţii de Mare Şlem, stabilind astfel un nou record în circuitul masculin.

'Nole' l-a depăşit cu această ocazie pe elveţianul Roger Federer, care a atins de 46 de ori semifinalele la turneele majore. Sârbul speră să cucerească anul aceasta la Flushing Meadows al 24-lea său titlu de Mare Şlem şi să egaleze astfel recordul australiencei Margaret Court.

Următorul adversar al lui Novak Djokovic va fi un alt american, Ben Shelton (numărul 47 ATP), care a reuşit să-l elimine în patru seturi, 6-2, 3-6, 7-6 (9/7), 6-2, pe compatriotul său Frances Tiafoe, ocupantul locului 10 în ierarhia mondială. La 20 de ani, Ben Shelton dispută primul său sezon complet în circuitul ATP şi a efectuat prima sa deplasare în afara Statelor Unite în luna ianuarie, când a atins sferturile de finală la Australian Open.

El este cel mai tânăr jucător american care atinge ultimul careu la Flushing Meadows după Michael Chang, care a fost învins în această fază de suedezul Stefan Edberg la ediţia din 1992. Miercuri, la US Open se dispută ultimele două meciuri din sferturile de finală la simplu masculin: Daniil Medvedev (Rusia/N.3) - Andrei Rublev (Rusia/N.8) şi Carlos Alcaraz (Spania/N.1) - Alexander Zverev (Germania/N.12).

Citește și - Reacția Soranei Cîrstea, după coșmarul cu Muchova din sferturile de finală de la US Open 2023 / Rezultat - Video

Visul Soranei Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) la US Open 2023 s-a terminat în sferturile de finală. Meciul a durat doar o oră și 34 de minute. Sorana Cîrstea a fost ”spulberată” în primul set de sportiva din Cehia, Karolinei Muchova, scor 0-6, în doar 44 de minute. Cel de-al doilea set a durat 55 de minute și s-a terminat 6-3 în favoarea jucătoarei din Cehia.

La scurt timp după meci, Sorana Cîrstea a oferit și prima reacție, spunând că este dezamăgită de înfrângere, dar a recunoscut că Muchova a fost jucătoarea mai bună.  'Un meci dificil. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat'

'Un meci dificil, cred că în seara asta Karolina a jucat foarte bine. Din celelalte întâlniri, în seara asta cred că a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat, am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunități pe care nu le-am fructificat...Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel