Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate: pot fi păstrate și zeci de ani

Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate - pot fi păstrate și zeci de ani. Sursa - Pexels
Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate - pot fi păstrate și zeci de ani. Sursa - Pexels

Situația instabilă din lume, care a început  odată cu pandemia de coronavirus, i-a făcut pe mulți să se gândească la stocuri strategice de alimente. 

Dar ce putem cumpăra cu încredere, fără să ne facem griji cu privire la termenul de valabilitate al produselor.

Cereale. Fulgii de ovăz pot fi păstrați până la 30 de ani. Cel mai bine este să-i păstrați în recipiente etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Orezul alb are o perioadă de valabilitate de până la 30 de ani. În același timp, este mai bine să păstrați cerealele la rece, la o temperatură de aproximativ 4-5° C, în recipiente etanșe unde oxigenul nu pătrunde.

Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti

Pastele pot fi, de asemenea, păstrate ani de zile, fără pierderea calității. Deci, dacă depozitați un stoc strategic de alimente, includeți și câteva pachete de paste.

Ciocolata neagră  are o perioada de valabilitate de până la doi ani. Pentru a preveni alterarea ei, puneți ciocolata într-un recipient închis ermetic și păstrați-o într-un loc întunecat și uscat, la temperatura camerei.

Mierea poate fi păstrată timp de doi ani fără pierderea calității. După aceea, mierea poate suferi modificări fizice și chimice: se întunecă, își pierde aroma, gustul sau se cristalizează. Cu toate acestea, mierea va putea fi încă consumată.


Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție

Fasolea uscată, mazărea și lintea pot fi păstrate până la 30 de ani. Aceste produse conțin proteine, care sunt vitale pentru organismul uman. Cel mai bun mod de a depozita fasolea este să o pui în saci de pânză și să o depozitezi într-un loc răcoros, uscat și întunecat.

Conservele de legume, pește și carne pot fi păstrate până la cinci ani. Cu toate acestea, înainte de a le cumpăra, citiți cu atenție eticheta: unele conserve au un termen de valabilitate mai scurt.  Acordați atenție și integrității cutiei, care nu trebuie să aibă zgârieturi, găuri, rugină și umflături.

Castraveți umpluți cu salată de ton: rețeta unui aperitiv spectaculos

 

Zahărul  are o perioadă de valabilitate nedefinită, dacă este depozitat corespunzător. Păstrați-l într-un loc uscat, într-un recipient bine închis.

Sarea pură nu are o dată de expirare. Sarea iodată are o perioadă de valabilitate de cinci ani. Sarea poate fi păstrată în ambalajul original sau în pungi de pânză.

 

 

BONUS. Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani

 

Pâinea este, fără îndoială, cel mai consumat aliment din lume. 

Desigur că dorim să punem pe masă mereu pâine proaspătă, abia scoasă din cuptor. Dar nu putem cumpăra întotdeauna pâine proaspătă. Mai ales, dimineața, trebuie să ne mulțumim cu cea rămasă din ziua precedentă. În acest caz, este necesar să păstrăm corect pâinea, ca să fie moale și gustoasă mai mult timp.

Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă

Cu câteva trucuri, pâinea poate fi păstrată proaspătă mai multe zile. Dacă te hotărăști să o congelezi, trebuie să ai grija să o scoți din congelator cu cel puțin câteva ore înainte de a o consuma, altfel consistența ei poate sa nu fie aceeași. 

Dacă vrei să încerci un truc alternativ, poți lua un prosop de bucătărie umed și să învelești în el pâinea, tăiată în felii. Pâinea își va păstra textura și, atunci când o vei pune pe masă, va arăta ca și cum abia a fost cumpărată.

 

Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală

Știați că țelina ajută la conservarea pâinii? Ei bine, dacă vreți ca pâinea să rămână așa câte zile, trebuie să o puneți într-o pungă de congelator și să adăugați alături o bucată de țelină. Țelina va absorbi umezeala prevenind uscarea pâinii. 

Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre

Alege metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și pune-o în practică. În orice caz, vei fi mulțumit de sfaturile bunicilor noastre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel