Norica Nicolai, atac la adresa lui Dacian Cioloș: Am aflat lucruri spectaculoase

Norica Nicolai a lansat un atac la adresa lui Dacian Cioloș.

"De mai multă vreme, partidul nostru, ALDE, a ridicat problema dublului standard la produsele europene exportate pe piața noastră. Azi, nu mai îndrăznește nimeni în Vest să conteste adevărul acestei situații, cel mult se încearcă minimalizarea ei. Fostele state comuniste s-au ridicat în bloc împotriva acestui dublu standard, pentru că ele au fost victimele predilecte ale acestuia.

Ne-am luptat și vom continua să ne luptăm la Bruxelles cu acest fenomen periculos și incorect. Va trebui, se pare, să ne luptăm cu el și la București, însă. Pentru că tocmai am aflat lucruri spectaculoase din gura fostului comisar european pe agricultură, dl. Dacian Cioloș, într-un interviu dat azi Europei FM. Domnia sa crede că totul este o bazaconie și o temă de campanie, și aruncă vina în cârca noastră, a românilor.

„E departe ideea de a spune că ne otrăvesc europenii. Dacă e o problemă, e din cauza autorităților române, că nu fac controale conform normelor europene pe care trebuie să le respectăm. De aceea, toată povestea cu camioane cu fructe și legume venite din străinătate, cu produse chimice, e o poveste, pentru că e surprinzător că ele au apărut exact în campania electorală" zice dânsul.

Și ne mai informează:

„Pentru produsele procesate, apropo de standardele duble, subiectul acesta e pe agenda europeană deja de doi ani și jumătate, dacă nu mă înșel, de trei ani. Deci nu România le-a introdus în discuție și nu Dragnea. El le folosește în mod populist. E un proiect de directivă în discuție, acum, în Parlamentul European, deci avem norme la nivel european pentru asta, legea lui Dragnea e una populistă, ca să arate cât îl preocupă pe el problema din România", a scris Norica Nicolai pe Facebook.

"Dl.Cioloș răspunde fără să clipească"

Întrebat cine în afară de români mai este nemulțumit în UE de dublul standard, dl.Cioloș răspunde fără să clipească:

„Păi cam toate statele din Europa de Est au ridicat această problemă, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Bulgaria... A existat o practică în industria alimentară, care exista și înainte de aderarea țărilor din est la UE, de a adapta rețetele de fabricație la gustul consumatorilor (s.n.), dar aici trebuie să ne asigurăm că le adaptăm la gustul consumatorilor și nu avem standarde diferite la aceeași politică de preț".

Dragi cetățeni, să tragem linie și să adunăm:

- Multinaționalele din Vest nu fac rabat la calitate în produsele livrate Estului, ci „adaptează rețetele după gustul consumatorilor". Altfel spus, ne fac un bine prin asta.

- Nu cei care ne livrează produse necorespunzătoare sunt de blamat, ci noi, că nu le verificăm temeinic (nu hoții sunt de vină când sparg case, ci proprietarii care nu și-au pus gratii).

- Dublul standard e o scorneală de campanie a lui Dragnea care nu a existat până acum, dar în PE ea se dezbate și se tot dezbate de 2-3 ani.

- Nu doar România e revoltată, ci toate statele din est.
Acestea toate ni le explică, doct, dl.Dacian Cioloș, patriot și vizionar european, „Macron din Est", cum îi place să fie gratulat.

Un singur lucru nu ne explică: de ce nu a suflat un cuvânt până acum, măcar pe vremea când răspundea de agricultura europeană, despre acea „adaptare" a rețetelor alimentare după gustul nostru și și-a amintit de ea abia după campania PSD și ALDE pe tema dublului standard? Ori poate, la fel ca la poarta Doinei Cornea, dl.Cioloș a aflat cu mare întârziere ce misiune a avut domnia sa în acea perioadă?", a scris Norica Nicolai pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel