Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Negresă cu dulceață de vișine. Cea mai bună!

Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"

Negresa cu dulceață de vișine este extraordinar de bună. Plină de savoare și cu un gust fin, este desertul perfect pentru orice iubitor de "dulce".

Ingrediente 

- făină 600 g
- zahăr 250 g
- apă 500 ml
- ulei de floarea soarelui 300 ml
- dulceaţă de vişine 1 borcan 400g
- esenţă de vanilie 1 fiolă
- rom 2 linguri sau vişinată
- cacao 8 linguri
- ciocolată neagră 100 g
- nucă măcinată 75 g
- bicarbonat 1 lingură
- un praf de sare

Vezi și: Cartofi la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi. Cum să refuzi asemenea bunătate?!

Topping 

- ciocolată albă 400 g
- ulei de floarea soarelui 3 linguri
- arahide mărunţite

Cum se prepară

Adăugaţi zahărul într-un bol. Deasupra cerneţi făina cu o sită. Adăugaţi cacaoa, bicarbonatul şi adăugaţi un praf de sare. Amestecaţi ingredientele după care adăugaţi şi ciocolata mărunţită sau dată pe răzătoar, potrivit delicatese.net.

Separat, în alt bol, amestecaţi toate ingredientele lichide: apa, uleiul de floarea soarelui, romul sau vişinata şi adăugaţi-le peste amestecul de ingrediente solide. Amestecaţi bine până se omogenizează şi lăsaţi deoparte 10 minute să se înmoaie bine.

Vezi și: Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!

La final, adăugaţi dulceaţa, miezul de nucă şi esenţa de vanilie. Mai amestecaţi un pic după care răsturnați compoziţia într-o tavă unsă pe margini cu unt şi tapetată pe fund cu hârtie de copt. Daţi la cuptor pentru 50 – 60 minute la 170 de grade.

Pentru glazură, topiţi ciocolata albă pe baie de aburi şi încorporaţi uşor-uşor uleiul de floarea soarelui amestecând continuu. Turnaţi glazura peste prăjitura caldă. Ornaţi prăjitura cu arahide mărunţite şi tăiaţi-o în pătrățele potrivite.

Vezi și: De ce trebuie să stropești peștele cu oțet, înainte de gătire. Este cel mai tare truc!

Cei de la Delicatese au explicat rețeta pas cu pas:

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy