EXCLUSIV  NEBUNIE cu începerea școlilor. Noua data: 1 octombrie 2020. Voicu, reprezentant al elevilor: Suntem CONSTERNAȚI de ce face Guvernul

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a comentat ultimele declarații ale premierului Ludovic Orban, care a dat înțeles că școala online ar putea reveni mai repede decât se aștepta.

„Am luat la cunoștință declarațiile premierului Ludovic Orban, care a spus că se ia în calcul începerea școlii exclusiv online până pe 1 octombrie, când elevii se vor întoarce în format fizic la școală. Considerăm că este încă o dovadă de iresponsabilitate crasă din partea guvernului, pentru că, de-a lungul verii, executivul nu a făcut nimic concret pentru a garanta accesul la educație online celor 900.000 de elevi privați de el pe timpul stării de urgență”, a transmis Voicu, exclusiv pentru DC NEWS.

Numărul cheie este 900.000 - elevi fără acces la internet

„Dacă ar fi să ne întoarcem acum la școală în format online, aceiași 900.000 de copii care nu au avut acces la educație online pe perioada începutului pandemiei ar fi privați de acest drept și acum. Este încă o dovadă a incoerenței măsurilor în educație ale actualului guvern și nu putem decât să ne declarăm consternați de lipsa de viziune pe care guvernanții o au. Din nou, statisticile sunt clare, cifrele sunt clare: un număr foarte mare de elevi nu are acces la internet. În condițiile în care tu, în calitate de decident, de autoritate publică, nu garantezi accesul la internet, atunci nu poți impune elevilor să vină la școală în format online, să facă educație pe internet”, a argumentat tânărul reprezentant al elevilor din România.

Un iz electoral puternic. Data de 27 septembrie, mai importantă decât 14 septembrie

„De fapt, acest început de an școlar a avut un puternic iz electoral, pentru că anul școlar s-a învârtit în jurul datei de 27 septembrie. Noi considerăm că nu ar trebui să fie așa. Nu ar trebui ca educația să fie afectată de niște interese politice și electorale ale guvernaților. Începutul de an școlar este începutul de an școlar, e important să încerce să asigure minimul de siguranță, astfel încât elevii să se poată întoarce în bănci. Despre acest lucru este vorba: despre accesul la educație online, pe care mulți elevi nu-l au, dar și despre calitatea educației online. Este foarte important să ținem minte că, dacă începem din start online, este posibil să pierdem foarte mult pe partea de calitate”, a conchis Rareș Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel