Navă cu 14.000 de oi, răsturnată în Portul Midia. Raed Arafat, declarații de la fața locului

raed_arafat
raed_arafat

Raed Arafat a vorbit, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, despre tragedia întâmplată duminică în Portul Midia.

'Cât ne permite vremea, se va lucra și în cursul nopții pentru a avea acces cât mai mult în navă. Există implicare din partea tuturor instituțiilor, dar și a voluntarilor.  Este un efort major. Până la această oră, accesul în navă  s-a făcut doar pe o singură cale, unde era foarte greu să se lucreze. Astăzi, au sedat animalele și le-au scos pe această cale și au putut să salveze 26 de oi. Acest lucru va continua pentru a salva cât mai multe dintre animalele respective prin decupajele care vor fi efectuate. Vor fi mai mult căi de acces. Prin urmare, poate că vom reuși să salvăm mai multe animale în următoarea perioadă.' a spus Raed Arafat.

'Doresc să se înțeleagă că nu este o misiune lipsită de risc! Este foarte riscant pentru cei care lucrează, iar acest fapt este cunoscut de ei. În acest moment, se continuă acțiunea. (...) Mâine se va începe procedura de incinerare a oilor moarte, care pot fi scoase. Gândiți-vă că această navă are mii de animale moarte. Nava urmează să fie readusă în poziție normală în următoarele zile de către o firmă specializată dacă armatorul va fi de acord cu această operațiune și cu finanțarea acesteia.' a  menționat Raed Arafat.

'După acest lucru, va fi contractată o firmă care va trebui să golească nava de toate animalele moarte și apoi să fie incinerate. Nu există pericol de epidemii din cauza cadavrelor, dar este pericol de poluare. Este pericol pentru mediul înconjurător. Cadavrele nu cauzează epidemii! Nu trebuie să se sperie populația că vor apărea boli imediat din cauza lor.'  a precizat Raed Arafat, în emisiune moderată de Radu Tudor de la Antena 3.

VEZI ȘI  Tragedie în Portul Midia - nava cu 14.000 de oi răsturnată. Imagini GROAZNICE - VIDEO

Vezi și Ministrul Oros, TĂCERE TOTALĂ în scandalul momentului. Petre Daea, intervenție după tragedia din ziua votului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel