NATO în lupta împotriva ISIS. Merkel: Mesaj PUTERNIC

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi la Bruxelles că decizia NATO de a se alătura formal coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic este 'un semnal puternic', dar a precizat că această decizie nu implică vreo contribuție suplimentară a Germaniei la această luptă, informează agenția EFE.

În declarațiile date presei înaintea începerii summitului NATO, Angela Merkel a susținut acest pas făcut de Alianță în condițiile în care toți partenerii își aduc contribuția.

Șefa guvernului de la Berlin a subliniat însă că această implicare 'nu presupune vreo nouă contribuție din partea Germaniei', țară care în prezent participă la coaliția antijihadistă cu avioane de realimentare în zbor și cu avioane Tornado ce desfășoară misiuni de recunoaștere.

La summitul de joi, aliații își vor confirma angajamentul de a aloca apărării 2% din PIB, 'nici mai mult, nici mai puțin', a mai spus Angela Merkel, ea manifestându-și satisfacția că în viitor nu se va mai pune problema cât cheltuie fiecare la acest capitol, ci cum contribuie fiecare țară și ce capacități oferă Alianței.

La summitul NATO desfășurat în Țara Galilor în septembrie 2014, statele NATO s-au angajat să-și sporească bugetele apărării, astfel încât cel mai târziu în anul 2024 fiecare să aloce apărării cel puțin 2% din PIB, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel