Nadal, aproape de retragere. Spaniolul a anunțat când va părăsi terenul de tenis

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rafael Nadal reafirmă că 2024 ar putea fi ultimul sezon din cariera sa în circuitul ATP.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, în vârstă de 27 de ani, a reafirmat luni că 2024 ar putea fi anul retragerii sale din circuitul profesionist, după o absenţă de opt luni şi două operaţii, în urma accidentării sale la şold, informează AFP.

'Am spus că este posibil ca 2024 să fie ultimul meu an (ca jucător), susţin asta, dar nu pot confirma sută la sută pentru că nu ştiu', a spus Nadal într-un interviu acordat canalului Movistar+, subliniind că este 'nerăbdător să joace din nou şi să fie iarăşi competitiv'.

'Dar ideea nu este să te întorci pentru a câştiga Roland Garros sau Australian Open. Oamenii nu trebuie să fie surprinşi, toate acestea sunt departe. Sunt conştient de dificultăţile pe care le întâmpin', a continuat campionul spaniol, cu 22 de titluri de Mare Şlem în palmares, referindu-se la 'vârsta' sa şi la 'problemele fizice' cu care se confruntă.

Pe 18 mai, Rafael Nadal s-a retras de la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de 14 ori (un record), din cauza unei accidentări la şoldul stâng, contractată la Openul Australiei din luna ianuarie.

Cu această ocazie, jucătorul iberic anunţase deja că 'anul viitor' va fi 'probabil ultimul ' din cariera sa. Luni, el a mai dezvăluit că a fost operat la psoas şi la şold în urmă cu câteva luni.

'Dacă mi-ar fi plăcut să fiu tenismanul cu cele mai multe titluri de Grand Slam? Fără îndoială, dar asta nu mă frustrează', a mai spus spaniolul, revenind asupra luptei cu sârbul Novak Djokovic pentru a deveni jucătorul cel mai mare număr de trofee de Mare Şlem câştigate - 'Djoko' are 24 - şi afirmând că nu este 'obsedat' de asta.

'Cred că Novak trăieşte acest lucru într-un mod mai intens decât mine', a continuat el, estimând că 'frustrarea' de a nu reuşi acest lucru ar fi fost mai mare pentru sârb.

Menţionându-l în cele din urmă pe Carlos Alcaraz, prezentat de mulţi drept 'urmaşul' său în circuit, Nadal a considerat că tânărul său compatriot are 'potenţial pentru orice'. Dar 'dacă ar trebui să-i spun ceva, ar fi să continue să se perfecţioneze', a conchis el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel