Municipiul Bacău a rămas iarăşi fără apă potabilă în urma unei avarii; primăria distribuie apă

Municipiul Bacău a rămas, joi, fără apă potabilă din cauza unei avarii survenite la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului, conform informaţiilor postate pe pagina sa de socializare de primarul Cosmin Necula.

Acesta a precizat că nu se cunoaşte momentul în care va fi remediată defecţiunea, fapt pentru care în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărât ca populaţia să primească apă potabilă, din partea primăriei, în 11 puncte din oraş.

Totodată, populaţia se poate alimenta cu apă nepotabilă pentru uz gospodăresc din alte 31 de puncte din oraş.

După cum ştiţi, magistrala principală de aducţiune de apă de la Valea Uzului este nereabilitată pe o porţiune de 23 de kilometri şi are o vechime de 30 de ani. Nu au existat reparaţii şi nici interes. Încă de la prima avarie, am decis că trebuie să construim Rezerva de Apă şi după nenumăraţi paşi (licitaţii 'interminabile', diverse piedici birocratice, găsirea resursei financiare), iată că aceasta se construieşte. Am luat această decizie pentru a avea apă în municipiul Bacău. Din păcate, astăzi, există o nouă avarie la magistrală. Aştept de la Compania de Apă să ne comunice termenul exact de remediere. Până la momentul remedierii complete a avariei, Primăria Bacău va distribui în mod gratuit apă potabilă şi nepotabilă, a scris primarul Cosmin Necula.

Preşedintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, a declarat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că administraţia locală condusă de PSD este vinovată pentru avariile repetate la alimentarea cu apă a oraşului.

S-a spus despre aceste avarii că sunt un blestem. Personal, nu cred că mai putem vorbi despre blestem, ci despre incompetenţă, ignoranţă şi delăsare, din partea unei administraţii locale PSD, preocupată doar de răfuieli politice. Este o bătaie de joc, este prea mult, mult peste gradul de suportabilitate al unei comunităţi! Şapte-opt avarii în trei ani, un oraş lăsat fără apă în toate anotimpurile, disconfortul şi nemulţumirile îndreptăţite ale locuitorilor, toate acestea se contabilizează în dreptul primarului Cosmin Necula şi a echipei sale, a declarat deputatul PNL Ionel Palăr.

Parlamentarul liberal s-a declarat sceptic cu privire la existenţa unui proiect pentru construcţia unei rezerve de apă.

Primarul a tot promis rezervă de apă, dar azi nici măcar nu ştim dacă există un proiect finalizat pe hârtie, cât despre investiţie, nici nu poate fi vorba! Aş vrea să nu uităm că primarul Necula a moştenit de la fosta administraţie liberală un proiect pentru rezerva de apă, care nu trebuia decât implementat. A preferat să îl ignore, să încerce o altă soluţie, dar în realitate nimic nu s-a concretizat şi băcăuanii merg din nou cu bidoanele şi găleţile prin oraş. Este clar că vorbim despre lipsă de viziune, despre diletantism, despre nepriceperea şi nepăsarea actualei administraţii locale. Băcăuanii merită un oraş condus de oameni competenţi şi de bună credinţă, a adăugat preşedintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr.

Municipiul Bacău a rămas de mai multe ori fără apă potabilă în ultimii ani din cauza unor avarii apărute la conducta magistrală, în ciuda faptului că în perioada 2008 - 2011 au aut loc lucrări de reabilitare cu fonduri europene în valoare de peste 52 milioane de euro.

Ultima avarie majoră s-a produs la mijlocul lunii iulie 2018, atunci când băcăuanii au stat o săptămână fără să aibă apă la robinete. Atunci, municipalitatea a achiziţionat apă plată pe care a distribuit-o zilnic locuitorilor, iar pompierii au pus la dispoziţie, în mai multe zone din oraş, apă menajeră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel