"Mulţumim şi la revedere!", titrează ultimul număr al News of the World

news-world
news-world

După 168 de ani, ultima ediţie a tabloidului News of the World a ieşit duminică de sub tipar, titrând pe prima pagină "Mulţumim şi la revedere", iar angajaţii au făcut "poza de familie" şi au mers să bea bere după ce şi-au încheiat ultima zi de muncă la publicaţia care se închide după 168 de ani de apariţie.

Sâmbătă seara, angajaţii s-au adunat în faţa sediului publicaţiei, iar editorul Colin Myler le-a adresat câteva cuvinte. "Nu aici vrem să fim şi nu aici meritam să ajungem", a spus el. Arătând un exemplar al ultimului număr, a adăugat: "E un omagiu final adus celor 7,5 milioane de cititori - e pentru voi şi pentru oamenii care au lucrat: mulţumesc!".

"După 168 de ani, încheiem prin a spune adio cu tristeţe, dar şi cu mândrie celor 7,5 milioane de cititori fideli ai noştri", se mai scrie pe prima pagină, pe fondul montajului de imagini cu cele mai bune numere de-a lungului anilor. Articolul de fond proclamă: "Am înregistrat istoria şi am făcut istorie".

Înainte să plece cu echipa, a adăugat: "Şi acum, în buna tradiţie, mergem la pub!".

Unii angajaţi aveau lacrimi în ochi. Tristeţea, dar şi sentimentul că li se face o nedreptate i-a copleşit pe cei mai mulţi dintre ei. "La revedere, lume crudă!", scria pe tricoul negru - în semn de doliu - al unuia dintre angajaţi.

Compania News International a decis să-şi închidă tabloiul - pe care îl achiziţionase din 1969 - în urma scandalului interceptărilor telefonice ilegale. Patronul Rupert Murdoch este aşteptat să ajungă în Marea Britanie pentru a se ocupa personal de criza prin care trece compania sa la Londra.

Pentru ultima ediţie a celui mai vândut tabloid din Marea Britanie, tirajul de duminică a fost aproape dublat, până la cinci milioane de exemplare. Banii din vânzări şi publicitate vor fi donaţi către patru organizaţii de caritate. Accesul la ediţia online este liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel