Mucenici moldovenești, însiropați și glazurați cu miere și nucă. Rețeta bucătarului Vlăduț de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”

Pentru 9 martie, gospodinele pregătesc cele mai gustoase rețete de mucenici.

Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește clasica rețetă de mucenici moldovenești însiropați și glazurați cu miere și nucă.

Mucenici moldovenești însiropați și glazurați cu miere și nucă - ingrediente

Pentru aluat:

1 kg făină tip 650
50 gr drojdie
500 ml lapte cald
5 gr sare
4 gălbenușuri de ouă
50 gr unt
50 ml ulei
vanilie
1 ou pentru uns

Pentru sirop:

1 kg zahăr
800 ml apă
coajă de portocală răzuită fin
coajă de lămâie răzuită fin
2 lingurițe cu esență de vanilie
2-3 linguri de miere parfumată de tei
200 gr nucă tăiată mărunt
100 gr fistic mărunțit

Mucenici moldovenești însiropați și glazurați cu miere și nucă, mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de mucenici moldovenești, punem gălbenușurile într-un bol și adăugăm peste ele sarea, zahărul, coajăile de lămâie și portocală răzuite fin și vanilia. În vasul în care vom frământa aluatul, cernem făina și formăm o adâncitură la mijlocul ei. Drojdia o diluăm, amestecând-o cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Punem amestecul de drojdie cu lapte în adâncitura din făină și o acoperim cu un strat fin de făină. Acoperim vasul și îl lăsăm zece-12 minute pentru a se activa drojdia.

Adăugăm untul topit și uleiul peste gălbenușurile amestecate cu aromele, zahărul și sarea. Turnăm amestecul rezultat peste drojdia activată. Începem să turnăm, treptat și laptele cald, în timp ce amestecăm ingredientele din vas. Va rezulta un aluat ca pentru rețetele de cozonac, nu foarte ferm, dar nelipicios. Îl lăsăm la dospit aproximativ o oră. Apoi, modelăm mucenicii, de forma cifrei 8, îi așezăm în tavă și îi mai lăsăm 20 de minute.

Între timp, încălzim cuptorul la 170-180 de grade.

Ungem mucenicii cu gălbenuș de ou și îi coacem pentru aproximativ 20-25 de minute.

Cât timp se coc mucenicii moldovenești, preătim siropul. Fierbem apa cu zahărul și cojile de portocală și lămâie până rezultă un sirop foarte consistent, notează a1.ro. La final, adăugăm și vanilia. Siropul se lasă să se tempereze, apoi se adaugă și o lingură de miere.

Mucenicii moldovenești se trec prin acest sirop, după ce se răcesc și se decorează cu multă nucă ușor coaptă și mărunțită, amestecată cu fistic mărunțit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel