Moțiunea de cenzură. Ioan Dîrzu: Va fi un scor strâns

Guvern Dăncilă moțiune
Guvern Dăncilă moțiune

Liderul social-democraţilor din Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a opinat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, "probabil că va fi un scor strâns" la vot, dar că moţiunea de cenzură nu va trece.

"Această moţiune este, de fapt, ceva extrem de subţire, extrem de nepregătit, extrem de, din punctul meu de vedere, nedorit nici de ei, că, dacă observaţi, ies în susţinerea acestei moţiuni cu personaje de nivel 3 sau 4. (...). Deci, această moţiune nu va trece. Probabil că va fi un scor strâns, dar suficient încât ei să nu facă cele 233 de voturi, pentru că nu şi le doresc. Nu au soluţii pentru o guvernare în care ar trebui să intre în perioada imediat următoare. Lor le convine să atragă capital pe gargară şi pe atacuri, în mare parte nejustificate", a susţinut Ioan Dîrzu.

"PSD are voturi suficiente şi se poate mobiliza"

Preşedintele organizaţiei judeţene Alba a PSD a adăugat că sunt "suficiente argumente ca această guvernare să meargă mai departe". Ioan Dîrzu a conchis că "PSD are voturi suficiente şi se poate mobiliza".

Moţiunea de cenzură intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" a fost depusă marţi de Opoziţie. În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat cel mai "nociv" din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune "cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români", anticipându-se că soluţia benefică este un "guvern suplu", cu 15 ministere. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel