Moțiune Toader. Rădulescu: Nu puteam să cădem în jocurile opoziţiei

Catalin Radulescu
Catalin Radulescu

Cătălin Rădulescu a comentat, la  Antena 3, respingerea moţiunii împotriva lui Tudorel Toader, după ce, în ultimele zilele, s-a vehiculat că PSD va vota pentru. 

"Domnul preşedinte Liviu Dragnea nu a spus niciodată acest lucru, nu a fost nicio discuţie în cadrul partidului şi între noi despre cum vom vota. Era foarte clar! Este evident că niciodată nu poţi vota o moţiune simplă pe care o promovează opoziţia, nu poţi face acest lucru, este o cutumă politică. Iar cei care făceau chestia asta ieşeau din cadrul legal al partidului. Asta nu înseamnă că, la evaluările făcute pe ministere, un ministru care nu şi-a făcut treaba nu poate fi remaniat. Să fie foarte clar! Nu puteam să cădem în jocurile opoziţiei şi să ne apuce o nebunie şi să votăm moţiunea simplă", a declarat Cătălin Rădulescu.

Tot astăzi, înainte de votul de respingere a moțiunii simple, întrebat dacă există posiblitatea înlocuirii lui Toader la remanierea guvernamentală, deputatul PSD a spus:

"Totdeauna există această posibilă manieră, am spus-o foarte clar - nu numai faţă de ministrul Justiţiei, faţă de mulţi alţi miniştri, care aleg să facă altceva decât se hotărăşte în coaliţie şi în partid. Dacă un ministru nu înţelege că acolo nu este pe persoană fizică şi a fost învestit cu un program, cu nişte măsuri pe care trebuie să le facă şi pe care trebuie să le şi comunice - iată, poate nu vrea să facă amnistie şi graţiere -, nu ştiu ce are dânsul în cap dacă vorbim de ministrul Justiţiei, sigur că, dacă nu va face ceea ce va vrea coaliţia, ministru ăla nu are cum să stea. Am auzit chestia asta că unii vor să stea cu forţa, cu forcepsul în Guvern. (...) Asta e convingerea mea că, astăzi, fiind o moţiune a Opoziţiei, noi trebuie să facem jocul politic pe care l-am învăţat de atâţia zeci de ani de zile şi anume să votăm împotriva acestei moţiuni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel