Moțiune Toader. Rădulescu: Nu are cum să rămână ministru

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Cătălin Rădulescu a vorbit despre moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, deputatul PSD fiind de părere ca aceasta nu va trece. De asemenea, a vorbit și despre ordonanța în ceea ce privește amnistia și grațierea, afirmând că "în cazul în care un ministru nu doreşte să facă o anumită măsură dată de partid nu are cum să facă parte din acest cabinet". 

"Nu ştiu ce să zic. În mod firesc şi normal ar fi ca această moţiune să nu treacă. Sunt mulţi colegi de-ai noştri care apreciază jumătate din lucrurile pe care domnul Tudorel Toader le-a făcut. Și ne referim şi la faptul că doamnei Kovesi şi domnului procuror general li s-a cerut revocarea, deci şi-a făcut treaba în acest domeniu. Alţi colegi spun că, în mod normal, în fişa de post a ministrului de Justiţie erau şi modificările legilor justiţiei, incluzând modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală, pe care le-a făcut Parlamentul. Am văzut reacţia ministrului de Justiţie, inclusiv faţă de cele declarate neconsituționale, pe care nu şi le asumă că nu au fost ale dânsului. Nefiind parte în acest proces, nu au cum să fie ale dânsului", a declarat Cătălin Rădulescu la Digi24.

”Nu sunt foarte convins că dl Toader...”

Cât despre posibilitatea ca lipsa unei ordonanţe, în ceea ce privește amnistia şi graţierea, să i se impute lui Tudorel Toader, acesta a mai spus: "Eu, personal, nu sunt foarte convins că domnul Tudorel Toader şi-o doreşte foarte mult. Este extraordinar de necesară pentru cei care au fost abuzaţi din cauza protocoaleleor încheiate între SRI, Parchetul General și CCJ, din cauza înregistrărilor ilegale, șantaje făcute de procurori asupra judecătorilor".

Deputatul PSD consideră, totodată, că "aceste lucruri ar putea fi motive ca unii să voteze această moţiune simplă, pot fi şi motive de discuţie cu domnul ministru, în condiţiile în care se face o evaluare. Un ministru pus de partidul nostru, care nu vrea să facă măsurile pe care partidul i le dă, nu are cum să rămână ministru. Niciun ministru din cabinetul nostru nu este venit nici prin concurs nici pe persoană fizică. Dânsul are un program pe care trebuie să îl îndeplinească. În cazul în care nu doreşte să facă o anumită măsură, să zicem amnistia şi graţierea, nu are cum să facă parte din acest cabinet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel