Mircea Diaconu, Ziua Culturii. Ce înseamnă cultura pentru marele actor

Mircea Diaconu nu se mai întoarce la PNL
Mircea Diaconu nu se mai întoarce la PNL

Mircea Diaconu a scris transmis un mesaj pe 15 ianuarie, chiar de Ziua Culturii.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Lucru NEȘTIUT despre Rareș Bogdan. Ce pregătește jurnalistul Realitatea TV

Actorul a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce înseamnă cultura pentru el. De asemenea, actorul spune că este momentul prielnic pentru a ne gândi - măcar o clipă - cine suntem.

"Poate că e vreme rea, poate e nor, poate plouă, poate e soare, oriunde pe teritoriul României sau oriunde se află cineva care vorbește și gândește românește, și totuși astăzi, indiferent de vreme, o spun, este ziua culturii și poate că ar trebui ca fiecare dintre noi, oriunde ne-am afla, să ne gândim o clipă la noi înșine, la cine suntem, la ce cărți scriau bătrânii noștri și strămoșii noștri, și pe care le-am citit sau pe care ar trebui să le citim, ce cântece cântau ei, și pe care ar trebui să le știm și să le dăm mai departe copiilor noștri și nepoților noștri ... cam asta înseamnă cultură. Astăzi este Ziua Culturii.

Pe lângă toate, așa cum foarte bine spunea Marin Sorescu, ar trebui să ne gândim și la Eminescu, pentru că toate trebuiau să aibă un nume. Și s-a numit Eminescu. Și eu sunt departe de țară, dar numai cu trupul, altfel mă simt acolo, oriunde aș fi, ceea ce sunt sigur că și alte milioane de români care muncesc, trăiesc undeva pe glob fac la fel ca și mine și azi, mai mult decât altădată, sau în alte zile, o să mă gândesc la acest lucru: că e Ziua Culturii, că a existat Eminescu și că încă existăm noi, ca nație", a transmis marele actor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel