Mircea Badea, după criza ING: Cum dracului să fii atât de prost...

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, consemnează într-o postare pe blogul personal că "este incredibil câți oameni nu mai au niciun pic de instinct de conservare", dar au însă un întreg set de lozinci la care "reacționează ca televizorul la telecomandă". "Cum dracului să fii atât de prost încât să nu ai niște bani la tine", se întreabă jurnalistul Antena 3, după ce posesorii de carduri ING s-au revoltat că nu au putut plăti sau retrage bani de la bancomate în timpul zilei de sâmbătă.

"Ieri o banca prizata copios de internauti a avut probleme cu sistemul informatic.Ce sa vezi? Pe cale de consecinta cardurile nu au putut fi folosite multe ore. Dezastru, panica, nenorocire! S-a umplut net-ul de mesaje gen: "am stat in restaurant opt ore ca nu aveam cu ce plati", "n-am putut achita benzina"...etc.

Este incredibil cati oameni nu mai au niciun pic de instinct de conservare. Au insa un intreg set de lozinci la care reactioneaza ca televizorul la telecomanda. Dictaturile zilelor noastre nu mai sunt bazate pe forta ci pe lozinci. Oamenii sunt entuziasmati in a prelua enunturi simple, inepte, de cele mai multe ori nocive, doar pentru ca sunt ca fast food-ul: prezente, succinte, imediate.

Cei care vor controlul total au reusit genial: au inventat feisbucul, pokemonul, cardul, monitorizarea cautarilor in scop utilitar, desigur. Da-ne voie se te ajutam, iti facem viata mai simpla, te distram, te deservim, te ajutam.
Stim exact unde esti, ce faci, ce cumperi, ce-ti place, ce nu-ti place, ce gandesti, ce vorbesti, dar toata astea pentru ca te iubim si vrem sa te ajutam. Dormi linistit, noi lucram pentru tine :)

P.S. Totusi, cum dracului sa fii atat de prost incat sa nu ai niste bani la tine si sa te bazezi exclusiv pe card?!", este postarea lui Mircea Badea, intitulată "VIATA FARA CASH, O LOZINCA PENTRU TREPANET".

Citește și: ING, anunț de ultimă oră după problemele tehnice de sâmbătă

În urmă cu o zi, timp de mai multe ore, în rețeaua băncii ING România nu a putut fi efectuată nicio operațiune de plată atât în online, cât și la comercianți sau prin bancomatele băncii.

Blocajul serverelor băncii și sistemul de stocare a datelor a fost provocat în urma unui test planificat efectuat în centrul de date al ING, pentru sistemul de stingere a incendiilor, a precizat duminică ING România, subliniind că  va returna comisioanele aferente retragerilor de numerar de la bancomatele altor bănci, efectuate sâmbătă de către proprii clienți, și va suporta costurile adiționale generate de indisponibilitatea plăților cu cardul.

Citește și: Rețeaua ING Bank, prăbușită. Clienții revoltați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel