Mini tort de căpșuni, un desert răcoritor pentru vară. Este atât de simplu și rapid de gătit, încât îl vei face zilnic!

Foto: captură video youtube
Foto: captură video youtube

Ai putea mânca aceste mini tortulețe cu căpșuni în fiecare zi de vară! Biscuiții ușori din făină de porumb, cu lămâie, înconjoară straturile de fructe de pădure proaspete îmbibate într-o cremă absolut delicioasă.

Rustic, decadent și complet delicios, este genul de desert care este destinat să vă facă să zâmbiți. Vara este aici, iar prăjitura cu căpșuni este modul perfect de a sărbători.

Combinația dintre biscuiții cu gust ușor de lămâie și căpșuni face ca această rețetă să fie cu adevărat excepțională. Făina de porumb adaugă textură biscuiților umezi și fragili, în timp ce lămâia acră taie bogăția umpluturii de cremă. Adăugați căpșuni proaspete în amestec și aproape că nu există nimic mai bun, propune Love&Lemons.

În mod normal, cel mai sănătos este să puneți căpșunile naturale, dar dacă doriți, le puteți arunca un vârf de zahăr. Căpșunile sunt delicate, suculente și dulci de la sine! Folosește-le pe cele mai bune pe care le găsești și nu vei simți lipsa zahărului în plus.

Iată ce rol au ingredientele pentru a face această rețetă delicioasă:

Făină universală - Pentru a măsura cu exactitate făina pentru această rețetă, asigurați-vă că folosiți metoda lingura și nivelul.

Făină de porumb - Adaugă o textură plăcută aluatului, dar nu este prea grosieră sau crocantă. 

Zahăr granulat - Pentru dulceață.

Praf de copt - Face biscuiții frumoși și pufoși.

Sare de mare - Pentru a face ca toate aromele să iasă în evidență!

Ulei de cocos - Face aluatul bogat și stratificat fără unt sau smântână.

Suc de lămâie și coajă de lămâie - Dau aluatului o aromă super strălucitoare și proaspătă! Aveți nevoie de două linguri din fiecare, așa că asigurați-vă că aveți cel puțin 2 lămâi la îndemână.

Ouă - Acestea adaugă bogăție biscuiților și îi ajută să crească.

Lapte de migdale - Adaugă umiditate aluatului de biscuiți. Unge biscuiții cu lapte de migdale pentru a le da o crustă crocantă frumoasă!

Frișcă bătută sau cremă de nucă de cocos - Crema de nucă de cocos este bună pentru cei care vor ca această rețetă să fie total lipsită de lactate, mai ales pentru cei care au intoleranță la lactoză. Bineînțeles, și frișca tradițională este delicioasă.

Găsiți rețeta completă cu măsurători mai jos.

2. Foto: Capt... (capsuni_27808900.jpg)

Mini tort cu căpșuni - Ingrediente

- Biscuiți cu lămâie din făină de porumb

- 2 căni de făină de toate tipurile

- ¾ cană făină de porumb cu granulație medie

- ⅓ cană de zahăr din trestie

- 2 lingurițe de praf de copt

- ¾ lingurițe de sare de mare

- ½ cană ulei de nucă de cocos, întărit și tăiat în bucăți mici

- 2 linguri de coajă de lămâie

- 2 linguri de suc de lămâie

- 2 ouă, bătute

- ¼ ceașcă de lapte de migdale, mai mult pentru pensulă

- Zahăr grosier, pentru presărat, opțional

Pentru asamblare

- 3 căni de căpșuni, tăiate în felii

- 2 căni de frișcă sau frișcă de nucă de cocos

- Frunze de mentă, opțional

Mini tort cu căpșuni - Rețeta pas cu pas

1. Într-un bol mediu, bateți împreună făina, mălaiul, zahărul, praful de copt și sarea.

2. Folosind mâinile, încorporați uleiul de nucă de cocos până când amestecul seamănă cu nisip grosier. Adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, ouăle și laptele și amestecați până când se combină perfect. Aluatul va fi mai umed și mai maleabil decât aluatul tradițional de biscuiți.

3. Întoarceți aluatul pe o bucată de hârtie pergament ușor făinată și tapetați-l într-un dreptunghi de 1.5 cm grosime. Se împăturește aluatul în trei și se pliază sau se rulează din nou până la o grosime de 2,5 cm. Se dă la congelator timp de 20 de minute.

4. Preîncălziți cuptorul la 200°C și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament.

5. După ce aluatul se răcește, tăiați biscuiții. Folosiți un tăietor de biscuiți rotund de 2,5 cm pentru a-i perfora, adunând resturile și rulând din nou aluatul, dacă este necesar. Ar trebui să obțineți 8 biscuiți groși de 2,5 cm

6. Dacă se dorește, se unge partea de sus a biscuiților cu puțin lapte de migdale și se presară cu zahăr grosier.

7. Coaceți la cuptor 16-18 minute sau până când se rumenesc pe margini.

8. Asamblați prăjiturile cu căpșuni cu biscuiții, căpșunile, crema și menta, dacă doriți.

3. Foto: Capt... (tortulet_89140800.jpg)

Sfaturi utile

Asigurați-vă că uleiul de nucă de cocos este rece. La fel ca și untul din această rețetă de biscuiți, uleiul de nucă de cocos trebuie să fie rece atunci când îl combinați cu făina. Uleiul rece și solid este cheia pentru a crea biscuiți stratificați care se vor umfla în cuptor. Pune-l în frigider timp de o oră înainte de a începe să gătești. Nu se recomandă să congelați uleiul de cocos, deoarece devine rapid prea greu de lucrat.

Tăiați uleiul de cocos în bucăți mici. Aceasta este cheia! Odată ce uleiul de nucă de cocos este rece, doriți să îl păstrați așa. Tăindu-l în bucăți mici înseamnă că îl vei putea integra mai repede cu ingredientele uscate. În acest fel, căldura de la mâini nu va topi uleiul în timp ce lucrezi.

Nu scurtați timpul de răcire. Aluatul mai rece produce biscuiți mai pufoși, cu o stratificare mai bună, așa că asigurați-vă că înghețați aluatul timp de 20 de minute înainte de a tăia și coace biscuiții.

Acoperiți-i cu zahăr. Am enumerat acest pas ca fiind opțional, dar vă recomand cu căldură să ungeți biscuiții cu lapte de migdale și să-i presărați cu zahăr înainte de a-i coace. Îi face frumoși și crocanți pe deasupra!

Asamblați fursecurile chiar înainte de a le mânca. Prăjitura cu căpșuni este mai bună imediat după ce este asamblată, așa că asamblează doar prăjiturile pe care intenționezi să le mănânci imediat. Resturile de biscuiți se vor păstra într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de 2 zile. De asemenea, se congelează bine timp de până la o lună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel