Mihaela Ursuleasa, omagiată la concertul unde trebuia să cânte

ursuleasa
ursuleasa
Orchestra Română de Tineret i-a dedicat un moment Mihaelei, sâmbătă seara la Berlin, potrivit Mediafax. Celebrul „Pas de deux” de Ceaikovski i-a fost dedicat pianistei, în Sala Mare de la Konzerthaus. [caption id="attachment_216299" align="alignleft" width="276"] mediafax[/caption]

Festivalul Young Euro Classic de la Berlin este cel mai important festival internaţional de orchestre pentru tineret. Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, a deschis cu „Frenesia 2” de Dan Dediu, care era prezent în sală, şi a continuat cu uvertura „Forţa destinului” de Verdi, „Don Juan” de Richard Strauss, „Dansurile somfonice op. 45” de Rachmaninov” şi „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu.

„Pas de deux” a fost primul bis pe care orchestra l-a oferit, în memoria pianistei decedate recent, iar cel de-al doilea bis a fost „ Hora staccato” de Grigoraş Dinicu. Pentru ca participarea Orchestrei  Române de Tineret să fie posibilă, au contribuit Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutul Cultural Român, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Lanto Communication, Fundaţia Prietenii Muzicii Serafim Antropov şi UCIMR. La acesta trebuia să participe  şi pianistra româncă, Mihaela Ursuleasa, care a fost găsită decedată joi în apartamentul său de la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale. Young Euro Classic se află la ce-a de-a 12-a ediţie şi are loc în sala mare de la Konzerthaus Berlin. Acesta se desfăşoară între 27 iulie şi 2 august şi este dedicat orchestrelor simfonice pentru tineret.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel