EXCLUSIV  Migrație. Juncker, în PE: Creează răni

Liderii Uniunii Europene au luat cuvântul la "Cultural Heritage in Europe", eveniment care are în prim plan inițiativa europarlamentarului Mircea Diaconu, privind anul patrimoniului cultural. 

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker spune că temelia Uniunii Europene a fost fisurată în ultimii ani. 

"Solidaritatea între noi face parte din temelia Uniunii Europene. Prea adesea s-a și fisurat în ultimii ani. Acum aceste fisurări continuă. Trebuie să găsim un răspuns european la criza migrației. Aceste fisurări creează răni pentru că nu reușim să ne înțelegem reciproc. Unii fără alții am avea de pierdut Tinerii se bucură de diversitatea europeană, ne bucurăm de pace și de faptul că războiul a fost îndepărtat," a spus Jean Claude Juncker. 

Tajani: Acest lucru nu poate fi uitat

"Anul patrimoniului cultural este o inițiativă pe care Parlamentul European și Comisia pentru cultură o susțin (n.r.- inițiativa lui Mircea Diaconu). Identitatea noastră, 3.000 de ani de istorie sunt rădăcinile noastre. Acest lucru nu poate fi uitat. Datorăm enorm istoriei noastre. Noi, europenii știm cine suntem și nu trebuie să ne fie teamă să comunicăm cu alte culturi. Doar cel slab se teme de alte culturi. Patrimoniul nostru nu poate fi delacolizat. E trambulină pentru o renaștere politică și economică. E vorba de o nouă clasă emergentă care vine din Asia și caută modă, design, stil. Patrimoniul este esențial pentru economie. Revoluția digitală permite revitalizarea patrimoniului cultural. Patrimoniul cultural reprezintă viitorul nostru. Doar reașezând cultura în mijlocul nostru putem duce mai departe acest vis european care acum cunoaște o situație complexă. Nu putem continua doar bazându-ne pe economie și securitate," a declarat Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel