Mic dejun georgian. Cum se prepară Khachapuri: rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să servești un mic dejun altfel, poți încerca varianta georgiană. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

1 ou

100 ml iaurt de băut

250 g făină

1/2 linguriţă zahăr

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru umplutură

200 g mozzarella/caşcaval

1 albuş

5 linguri lapte integral

Ingrediente pentru servit

2 ouă

2 linguri unt

Cum se prepară

Bate oul cu sarea, zahărul şi iaurtul de băut. Cerne 200 g de făină, amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Amestecă compoziţia până ce se îngroaşă, apoi frământă pentru 5-7 minute, adăugând treptat şi restul de făină, până obţii un aluat elastic şi fân. Lasă-l deoparte într-un bol uns cu puţin ulei, acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucătărie, timp de 30 de minute.

În răstimp, rade mozzarella. Separă albuşul şi bate-l puţin, apoi combină-l cu cele 5 linguri de lapte integral. Toarnă albuşul bătut peste brânza rasă şi amestecă. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade, lăsând tava în care plănuieşti să coci Khachapuri înăuntru, pentru a se încinge.

Taie aluatul în două jumătăţi egale şi întinde fiecare bucată, pe rând, pe blatul bine presărat cu făină, potrivit retetepractice.ro. Rulează două dintre margini către interiorul foii, cam 1/3 din fiecare parte. Uneşte cele două rulouri în partea de sus şi în cea de jos a foii (poţi folosi puţină apă pentru a le lipi). După această etapă, Khachapuri ar trebui să capete aspectul de bărcuţă.

Presară făina pe un tocător şi aşază “bărcuţa”. Umple-o cu 1/2 din compoziţia de brânză, apoi deschide cuptorul şi transfer-o de pe tocător în tavă, lăsând-o să alunece. Procedează la fel şi cu cealaltă jumătate. Lasă-le la copt pentru 15-20 de minute sau până devin aurii.

După ce timpul s-a scurs, scoate tava din cuptor şi sparge câte un ou deasupra fiecărei Khachapuri. Mai dă-le la cuptor pentru 1-2 minute. Serveşte-le cu gălbenuşul încă moale şi cu câte o lingură de unt tăiat mărunt deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel