Merkel şi Schulz, singura dezbatere electorală înaintea alegerilor din Germania

Germanii se pregătesc duminică pentru singura dezbatere electorală televizată dinainte de alegerile generale din 24 septembrie, care îi va aduce faţă în faţă pe cancelarul Angela Merkel şi pe liderul social-democraţilor Martin Schulz, transmite DPA.

Dezbaterea, care va dura 90 de minute, va fi transmisă de patru posturi de televiziune și ar putea fi urmărită de 15-20 milioane de telespectatori. 

Dezbaterea electorală ar putea să fie cea mai bună şansă a liderului SPD de a submina avansul solid pe care-l înregistrează Merkel în sondaje, înainte de alegerile generale din Germania.

Între 15 şi 20 de milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească dezbaterea de 90 de minute, în care cei doi politicieni de carieră vor fi vânaţi cu întrebări de patru moderatori cunoscuţi. De asemenea, printre subiectele ce vor fi abordate se numără urmările scandalului Volkswagen, posibile versiuni de coaliţii post-electorale, criza refugiaţilor, ameninţarea teroristă, precum şi siguranţa publică din Germania.

Pe frontul internaţional, cei doi candidaţi pentru poziţia de cancelar vor trebui să răspundă la subiecte precum Rusia şi Ucraina, planurile de reformare a Uniunii Europene, precum şi posibile abordări în relaţie cu Donald Trump şi Recep Tayyip Erdogan.

[citeste si]

Schulz (61 de ani) are doar de câştigat de pe urma acestei dezbateri electorale, după ce un ultim sondaj de opinie a demonstrat că 28% dintre alegători l-ar susţine pe fostul preşedinte al Parlamentului European într-un vot direct pentru poziţia de cancelar al Germaniei.

Însă, 57% dintre alegători sprijină candidatura Angelei Merkel.

De asemenea, sondajele de opinie arată că social-democraţii vor obţine doar 22% din voturi, cu mult în spatele celor 39% de sufragii care vor ajunge în tabăra conservatorilor de la CDU şi a aliaţilor bavarezi de la CSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel