Melodia care te face să te sinucizi

fata-sinucidere
fata-sinucidere

În 1968, ungurul Rezso Seress se arunca de la fereastra camerei sale. Asta după ce în anii 1930, hitul "Szomorú Vasárnap" a devenit un fel de "temă sonoră a sinuciderilor".

Rezso Seress a lansat piesa în 1933, dar nu a intrat în atenţia publicului, fiind considerată o melodie mediocră cu versuri plictisitoare.

Asta până în 1936, când Jospeh Keller s-a sinucis şi a lăsat în biletul de adio versurile piesei. Apoi tot mai mulţi oameni început să îşi ia viaţa după ce ascultau piesa extrem de tristă şi versurile pesimiste, în care se vorba tocmai despre sinucidere şi despre renunţarea la tot.

Sute de maghiari s-au sinucis atunci, potrivit cărţii The Restless Dead scrisă de Jim Razzi, iar mai apoi fenomenul a continuat în SUA.

Versurile au fost traduse în limba engleză, iar mai mulţi oameni şi-au luat viaţa după ce au ascultat piesa "Gloomy Sunday", conform traducerii, care a devenit un fel de "temă sonoră a sinucigaşilor".

Totul a culminat cu sinuciderea celui care a lansat melodia, Rezso Seress, care s-a aruncat de la geamul camerei sale.

S-a spus că piesa conţinea un mesaj subliminal sau că era efectiv într-atât de tristă, încât cei care o ascultau cu atenţie şi care nu aveau o stare de spirit prea bună erau convinşi să îşi ia viaţa.

 VEZI AICI MELODIA!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel