Meleşcanu: Situaţia este explozivă în Republica Moldova

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

România este preocupată de faptul că există "o situaţie explozivă" în momentul de faţă în Republica Moldova, a declarat, luni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a spus că ambasadorul ţării noastre la Chişinău a participat luni la o întâlnire organizată de preşedintele Igor Dodon. 

"Am făcut un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic (...) A fost un apel la calm şi la reţinere", a afirmat Meleşcanu. El a subliniat că "stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului său european". Meleşcanu a spus că luni, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a participat la o întâlnire organizată de preşedintele Igor Dodon, iar pe agenda diplomatului era şi o întâlnire cu liderii Partidului Democrat din Republica Moldova. 

"În cursul zilei de astăzi, am dat instrucţiuni ambasadorului nostru de la Chişinău să participe la o întâlnire organizată de preşedintele Dodon, împreună cu alte state membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea a durat 15 minute în care a vorbit numai domnul preşedinte Dodon, după care niciun alt stat membru al Uniunii Europene nu a vorbit nimic", a spus Meleşcanu. 

Şeful diplomaţiei române a vorbit despre pericolul protestelor din Republica Moldova. "Noi suntem preocupaţi de faptul că există o situaţie explozivă în momentul de faţă în Chişinău, în Republica Moldova (...), prioritatea este parcursul european al Republicii Moldova", a spus Teodor Meleşcanu.  În opinia sa, o soluţie este "întoarcerea la electorat", şi anume alegeri anticipate în această ţară, la 6 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel