Igor Dodon convoacă Consiliul de Securitate

Dodon
Dodon

Modificarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocarea în regim de urgenţă a acestuia, promulgarea legilor adoptate recent de către deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) şi ai Blocului ACUM, precum şi lansarea discuţiilor în parlament privind stabilirea datei alegerilor locale sunt principalele obiective trasate de Preşedinţia Republicii Moldova pentru următoarele zile, informează Igor Dodon într-o postare pe Facebook, citată de Unimedia.md şi Radio Chişinău. 

Toate aceste obiective prioritare au fost discutate în cadrul unei şedinţe de lucru pe care Igor Dodon a avut-o cu consilierii şi şefii de direcţii ai aparatului preşedinţiei.

De asemenea, Igor Dodon a mai anunţat că va invita luni corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară. 

"Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia", notează Igor Dodon. "Am reiterat importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM', subliniază Igor Dodon în postarea sa.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie. 

Vezi și: MAE ucrainean: Amestecul străin în Republica Moldova şi federalizarea după scenariul rus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel