Medicul Vasi Rădulescu, în Franța: E strigător la cer!

Poliția-franceză
Poliția-franceză

Nu poți protesta făcând rău celorlalți, nu distrugi monumentele țării, nu faci haos în jurul tău”, susține Vasi Rădulescu, medic și autorul cărții "Dragă inimă", în contextul protestelor din Franța.

„Zile anapoda. Cum în Paris n-a fost chip să merg în scop turistic, am fugit în nordul Franței, crezând că protestele nu vor exista acolo. Ei, de unde! Aproape de Saint-Malo stăteau în intersecții, cu focuri făcute, cu vestele lor galbene, oprind mașinile. Nu erau violenți, dar te opreau și te lăsau să treci când aveau ei chef. În Mont St. Michel erau peste tot. Abia în Trouville, ieri, nu i-am mai văzut.

Am ținut legătura cu Parisul și acolo protestele au luat o turnură aberantă. Nu e normal, plecând de la ideea de prostest împotriva unor taxe la combustibil, să devii violent și să vrei să distrugi simbolurile țării. Să ataci Arcul de Triumf, de care nu s-a atins nici Hitler, tu, ca francez, e strigător la cer. Să dai foc la mașini, să blochezi străzi, să oprești trenuri.

Mie nu-mi plac protestele care sunt terenuri fertile pentru astfel de evenimente. Nu poți protesta făcând rău celorlalți, nu distrugi monumentele țării, nu faci haos în jurul tău. Critici constructiv și mobilizator conducătorii, te manifești calm, dar fără să produci rău în jur. Ca umanitate ar trebui să punem umărul cu toții la progres, clădire și pace; e absurd să distrugem, să ne luptăm între noi, să promovăm răul.

N-am fost niciodată de acord cu orice manifestație care aduce neajunsuri celorlalți. Ca medic, n-am acceptat niciodată ideea de a refuza să văd pacienți într-o gardă, aliniindu-mă la o grevă plănuită de alții. Nu pot înghiți așa ceva, oricâte bube ar avea sistemul.

Dar cum ar fi să mă duc să distrug un spital nou în semn de protest? Stați, că am întrebat aiurea. Nu avem spitale noi”, a scris, luni, 3 decembrie, Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel