MDRAP: Transportul public din Botoşani va fi suplimentat cu 9 tramvaie, achiziţionate cu fonduri europene

Transportul public de călători din municipiul Botoşani va fi suplimentat cu 9 tramvaie, care vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice într-un comunicat de presă. 

'În municipiul Botoşani, transportul public de călători va fi suplimentat cu 9 tramvaie, cu lungimea de 18 metri (ruta 101 - 5 tramvaie şi ruta 102 - 4 tramvaie), care vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Proiectul are ca principal obiectiv promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern în oraş', se arată în comunicatul MDRAP.

Potrivit sursei citate, ordinul de finanţare a fost semnat pe 3 septembrie de ministrul Dezvoltării Regionale, iar investiţia, în valoare de 71.626.563 lei, va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Botoşani (în calitate de partener). 'Perioada de implementare este de 48 de luni, proiectul fiind depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, obiectivul specific 4.1 'Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă' din Axa prioritară 4 'Sprijinirea dezvoltării urbane durabile' a POR 2014-2020', mai arată documentul. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy