Urmărește emisiunea live


MARILE ÎNTREBĂRI din cazul de la Onești. Controverse cu subiectul care a șocat România

Întrebările rămase după tragedia de la Onești / Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Întrebările rămase după tragedia de la Onești / Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Operațiunea de la Onești, locul unde Gheorghe Moroșan (68 de ani) a luat ostatici și ucis doi muncitori, ridică trei mari întrebări. 

Cazul de la Onești lasă în urmă o serie de întrebări. Pornind de la ceea ce s-a întâmplat, respectiv că Gheorghe Moroșan a luat ostatici și ucis doi muncitori, în ciuda negocierilor care s-au întins pe durata a câtorva ore, de la declarațiile oficialilor din Poliție și de la ipotezele prezentate în spațiul public, vă prezentăm trei mari întrebări.  

Pentru prima îl cităm pe Daniel Savu (PSD), care a ridicat marți, la România TV, următoarea întrebare: La ce oră a aflat ministrul de Interne, Lucian Bode, de ceea ce se întâmplă la Onești? 

Ora la care Lucian Bode a aflat de cazul de la Onești poate aduce, cel puțin în ochii publicului, un răspuns la o altă întrebare: Are sau nu răspundere ministrul Lucian Bode? 

Încă de luni seară, cazul Onești a fost comparat în presă cu cazul Caracal. Amintim că, în cel din urmă, ministrul de Interne Nicolae Moga a demisionat, adăugându-și la CV „cel mai scurt mandat din istoria MAI”. 

DC News vă prezintă, în continuare, alte două mari întrebări. 

De ce nu au fost evacuate blocul în cauză și cele din jur? 

Luarea de ostatici de la Onești a prezentat, pentru România, o premieră. Dacă Gheorghe Moroșan avea complici care se uitau pe geam și care îi spuneau ce face Poliția?! Cum ar fi schimbat asta situația? Ei bine, ce știm e că soția lui a fost arestată preventiv pentru complicitate. Se afla în același bloc. În plus, având situația de fapt și amenințările de la telefon, putem lua în calcul faptul că nimeni nu știa ce urmează să se întâmple. În cazuri ca acesta, autorul poate da foc, poate împușca sau poate recurge la orice altă faptă similară care ar pune în pericol nu doar viața celor luați ostatici, ci și a altora. 

Și totuși, știm din imaginile care apar la TV și pe Internet, cel mai probabil filmate de vecini, că nu s-a dispus evacuarea acelor imobile. 

Din această idee, rezultă o ultimă întrebare. 

Poliția și-a explicat cum a reușit un bărbat de 68 de ani să doboare doi muncitori?

Mai putem crede (ipoteză) că bărbatul de 68 de ani a primit ajutor în ceea ce privește „doborârea” celor doi muncitori mai tineri decât el. A avut soția vreun amestec privind acest aspect? Adică... l-a ajutat să-i lege? Cercetarea de la fața locului a dus, cel puțin ca idee, la răspunsul acestei întrebări ori... timpul petrecut până acum de femeie în arest preventiv?

Ultima întrebare este, fără doar și poate, cea pe care și-au pus-o majoritatea oamenilor interesați de caz, chiar și la nivel de știre, la aflarea situației de fapt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel