Maramureş: Ateliere de creaţie, proiecţie de filme şi gastronomie locală de Ziua Universală a Iei şi Noaptea Sânzienelor

Muzeul Satului din municipiul Baia Mare va organiza evenimentul 'MândrIEmaramureşană' gândit să promoveze autenticul, cultura şi tradiţia rurală, a precizat, joi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Monica Mare. 

'Anul aceste va fi o ediţie cu totul specială, o ediţie gândită pe un program care conţine proiecţie de filme documentare, conferinţe dar şi concerte de cântece şi doine maramureşene sau transilvane mai puţin cunoscute. Partea inedită a programului nostru va fi o întâlnire cu gastronomia populară, cu reţetele vechi care vor fi prezentate publicului într-o nouă interpretate de unul dintre cei mai apreciaţi chefi din România', a spus Monica Mare.

Potrivit acesteia, majoritatea caselor din muzeu vor fi pline de viaţă prin prezenţa meşterilor populari, veniţi special din tot judeţul şi a atelierelor de creaţie, dar şi a unui grup de voluntari ai asociaţiei ASCOR care pregătesc un program inedit pentru copii.

Directorul Muzeului Satului a mai subliniat că evenimentul va îmbina frumuseţea tradiţiei , a autenticului cu modernismul societăţii actuale. Aflat la cea de-a V-a ediţie, evenimentul marchează Ziua Universala a Iei şi Noaptea Sânzienelor în perioada 22 iunie, începând cu ora 19,00 - 24 iunie, până la ora 24,00, în incinta Muzeului Satului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel