MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Ministerul Apărării Naționale organizează luni, 22 aprilie, la Palatul Cercului Militar Național, evenimentul de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din România și Republica Moldova.

Activitatea, aflată la cea de-a patra ediție, parte a campaniei „Onor veteranilor de război”, are printre invitați reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai societății civile, alături de tinerele generații de elevi și studenți militari, care vor pregăti pachetele simbolice pentru veteranii de război, veteranele de război și văduvele de război.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment vor fi așteptați luni, 22 aprilie, în intervalul 09.30 - 09.45, la Palatul Cercului Militar Național din București (str. Constantin Mille nr. 1-3, sector 1).

Distribuirea pachetelor către cei 699 veterani și veterane de război și cele 15 văduve de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei 3 veterani de război din Republica Moldova, se va realiza începând cu data de 23 aprilie. Echipele care vor împărți cele 717 cadouri vor fi constituite din personal al unităţilor militare din țară, precum și din voluntari și membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.

***

Activitățile derulate în cadrul Campaniei „Onor veteranilor de război” sunt organizate cu sprijinul Asociației O.N.O.R. – Oameni, Națiune, Onoare, Respect, în parteneriat cu Asociația Alături de Eroi, alături de sponsorii acestora: Unilever, Dr. Max, Poșta Română, Romtehnica, Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”, Hidoelectrica, Boromir, Dedeman, Leviatan Group, Domeniul Coroanei Segarcea și Bucate pe Roate .

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1222/2007.

Povești de viață ale veteranilor de război, informații cu privire la evenimentele dedicate acestora, precum și mărturii din timpul conflagrației mondiale sunt disponibile pe pagina dedicată special eroilor noștri, https://veteraniiromaniei.mapn.ro/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel