Mâncare de cartofi. Rețeta simplă și rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Mai sunt doar câteva zile din Postul Crăciunului, iar mâncarea de cartofi poate fi o variantă pe final. Iată cum se prepară această rețetă simplă și rapidă.

Ingrediente

- 5 cartofi de dimensiune medie

- 1 ceapă

- 1 ardei gras

- 1 morcov

- 2 linguri de pastă de roșii sau bulion

- 2-3 linguri de ulei

- sare, piper

- 1/2 linguriță de cimbru uscat

- mărar proaspăt

Cum se prepară

Spală și curăță toate legumele, apoi toacă mărunt ceapa, ardeiul și morcovul. Cartofii taie-i cubulețe de dimensiuni aproximativ egale, pentru a fierbe în același timp.Pune uleiul la încins într-o cratiță, adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute. Adaugă apoi și morcovul împreună cu ardeiul și mai lasă-le încă 3 minute, până se înmoaie, potrivit paginidebucate.ro.

Când legumele s-au călit puțin adaugă o cană de apă și lasă-le să fiarbă aproximativ 10 minute.După ce legumele s-au gătit pe jumătate, adaugă cartofii tocați cubulețe. Apa trebuie să acopere foarte puțin cartofii, pentru a nu transforma mâncarea în ciorbă.Lasă la fiert până când cartofii sunt aproape gătiți, adaugă bulionul, cimbrul și sarea.După ce oprești focul adaugă și mărar proaspăt tocat. Îi va da un gust deosebit și o aromă îmbietoare. Servește mâncarea de cartofi alături de murături sau salată de ardei copți și o felie de pâine proaspătă.

BONUS: Cartofi la cuptor, cu usturoi și roșii

Ingrediente

- 3 kg cartofi

- usturoi (eu pun 1 căpăţâna, ca să fie usturoiaţi)

- 500 ml suc de roşii sau 2-3 linguri de bulion

- sare

- piper, ardei iute, boia de ardei

- cimbru

- 2-3 linguri de ulei

- 1 cană apă

Cum se prepară

Cartofii se curăţă şi se spală. Dacă sunt micuţi, se lasă întregi. Dacă sunt mai mari, se taie în 2, în 4 şi se aşază în tavă. Se adaugă sucul de roşii şi uleiul, usturoiul zdrobit, condimentele, apa şi uleiul şi se bagă tavă în cuptor, potrivit pofta-buna.com. E bine ca tava să fie acoperită cu folie de aluminiu sau un capac. în primele 20 de minute, apoi se scoate şi să lasă să se rumenească. După 10 minute, se mai stropesc o dată cartofii cu sosul din cuptor şi se lasă să să coacă. După 30 de minute se înţeapă cu o furculiţă, sigur sunt gata. Se scoate tava, se presară verdeaţa tocată (eu prefer mărar) şi se mănâncă apoi cu multă poftă, alături de o salată de sezon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel